ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πλήρωσε ακριβά τα λάθη της κόντρα στην Αναγέννηση

πλήρωσε-ακριβά-τα-λάθη-της-κόντρα-στην-355532

Το όγδοο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι έδωσε χθες η Νίκη Βόλου, φιλοξενώντας την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Παντελής Μαγουλάς, από την οποία και ηττήθηκε με 1-3, με τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν με τη νίκη, χάρη στα γκολ δύο πρώην κυανόλευκων.

Ο λόγος για τους Ζαν Ακασού και Αντώνη Πιτταρά, οι οποίοι πέτυχαν τα δύο πρώτα τέρματα της νέας τους ομάδας, μετά από ισάριθμα λάθη της Νίκης, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κανελλόπουλο, ενώ το τρίτο τέρμα πέτυχε ο Κόντος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Ακασού και Πιτταράς δέχθηκαν μάλιστα το ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους της Νίκης, τόσο όταν σκόραραν, όσο και κατά τη διάρκεια της αλλαγής τους, μαζί με τον Θωμά Τσίτα, μιας και την περίοδο 2013/14 πανηγύρισαν την άνοδο με την ομάδα της Μαγνησίας.

Οι κυανόλευκοι προβλημάτισαν κυρίως στο α’ μέρος με τα στιγμιαία λάθη τους, τα οποία απεδείχθησαν μοιραία στην άμυνα, όμως πέρα από αυτά ο Λεωνίδας Μπίλης έδειξε ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές, κυρίως στο β’ μέρος. Θετικό ήταν το ντεμπούτο από την άλλη για τον Στέλιο Νάκα, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο αριστερού μέσου, έχοντας ένα δοκάρι αλλά και αρκετές καλές μεταβιβάσεις.

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 4-5-1 και με διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην ΑΕΔ παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε ο Σταυράκης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Κεμάλλι, Καρατάσιος, Ναουμίδης και Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή Ιβανίδης και Μέτσε είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, ενώ ο Ταουσιάνης με τον Νάκα κάλυπταν από τις πτέρυγες, με τον Κόλα να κινείται στην πλάτη του μοναδικού προωθημένου Κανελλόπουλου.

Το α΄μέρος

Με δύο γρήγορα γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι, με την Αναγέννηση Καρδίτσας να παίρνει κεφάλι στο σκορ έπειτα από λάθος στην αμυντική γραμμή των κυανόλευκων από τον Σταυράκη, το οποίο και εκμεταλλεύθηκε ο Ακασού για να πλασάρει ψηλοκρεμαστά και μάλιστα με το αριστερό “κρεμώντας” τον πορτιέρο της Νίκης για το 0-1 στο 5’.

Η απάντηση της Νίκης ήταν άμεση, με τον Ταουσιάνη να κλέβει την μπάλα από τα δεξιά για να σεντράρει στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου ο Κανελλόπουλος ισοφάρισε με όμορφη κεφαλιά στο 7’.

Το σουτ του Ιβανίδη στο 11’ όπως και η εκτέλεση φάουλ του Πιτταρά στο 17’ δεν βρήκαν στόχο, αλλά ο Πιτταράς κατάφερε να δώσει ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κεφαλιά έπειτα από σέντρα από τα δεξιά για το 1-2 στο 20’, σε ακόμη ένα λάθος της άμυνας.

Ο Μέτσε προσπάθησε να ισοφαρίσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 24’, αλλά ο εμπειρότατος Κουτσόπουλος έπεσε στην κάτω αριστερή γωνία παραχωρώντας κόρνερ. Η Νίκη στάθηκε άτυχη με τη συμπλήρωση 33 λεπτών αγώνα, με τον Ταουσιάνη να γεμίζει και πάλι από τα δεξιά, αλλά αυτήν τη φορά για το κεφάλι του Νάκα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου με το 1-2 να παραμένει.

Στον αντίποδα ο Πιτταράς είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 40’, αλλά βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει στόχο και να εκμεταλλευθεί τη σέντρα του Σκαθαρούδη από τα δεξιά. Ο,τι δεν κατάφερε ο Πιτταράς σημείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κόντος, που με δυνατό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σταυράκη κάνοντας το 1-3.

Η επανάληψη

Η Νίκη μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, με τον Κόλα να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Μπιτέλη για να καταλήξει σε κόρνερ στο 50’, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο ελάχιστο τα λάθη στην άμυνα και να προσπαθούν να μειώσουν.

Στο 62’ από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Τσάμης απομάκρυνε προ των επιθετικών της Νίκης, την ώρα που ο Λεωνίδας Μπίλης είχε προχωρήσει στην αλλαγή του Ταουσιάνη από τον Μπαλαράμπε.

Μάλιστα, ο επιθετικός από τη Νιγηρία προσπάθησε να μειώσει στο 68’, με τον Κανελλόπουλο να του περνά όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή, όπου ο Μπαλαράμπε σούταρε, αλλά κόντραρε σε κόρνερ από παρέμβαση του Κισκαμπάνη.

Στο 71’ ο Νάκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά για τον Κανελλόπουλο, με τον επιθετικό της Νίκης να πιάνει το πλασέ το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία, με τους γηπεδούχους να «συνέρχονται» και να πατάνε πλέον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στις τελευταίες αξιόλογες φάσεις του αγώνα συγκαταλέγεται και η ατομική προσπάθεια από τον Κανελλόπουλο, που βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε στην απέναντι γωνία δεν ήταν ικανό να μειώσει, με τον Τσιάμη να μπλοκάρει.

Αρκετά θετικό ήταν το ντεμπούτο Νάκα, ο οποίος είχε και κεφαλιά στο δοκάρι

Νίκη Βόλου – Αναγέννηση

1 – 3

«Παντελής Μαγουλάς»

Σκόρερ: (7’ Κανελλόπουλος – 5’ Ακασού, 20’ Πιτταράς, 45+2 Κόντος)

Διαιτητής: Γκόλιας

Βοηθοί: Μωραΐτης, Αποστολόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπίλης): Σταυράκης, Κεμάλλι, Παπαδόπουλος, Καρατάσιος, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Μέτσε, Ταουσιάνης (53’ Μπαλαράμπε), Νάκας, Κόλα (87’ Βέργος), Κανελλόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος (46’ Τσάμης), Σκούπρας (61’ Σάββας), Δημόπουλος (46’ Μπλέντι), Ρούσσης (78’ Αδαμόπουλος), Στάμος (46’ Κισκαμπάνης), Ακασού (61’ Καραχάλιος), Σκαθαρούδης (46’ Μαυρίας), Κόντος (46’ Μπιτέλης), Τσίτας (58’ Παπαδημητρόπουλος), Μοσχάκης (46’ Υφαντής), Πιτταράς (67’ Ξανθόπουλος)

Εκλεκτές παρουσίες

Ανάμεσα στους θεατές της χθεσινής αναμέτρησης βρέθηκαν και άλλοι πρώην κυανόλευκοι, γνωρίζοντας το χειροκρότημα, όταν τα ονόματά τους ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Ανταμ Τζανετόπουλο, Ηλία Βούρα και τον επιθετικό του Απόλλωνα Σμύρνης, Χρήστο Τζιώρα. Παρόντες ήταν επίσης οι Γιάννης Κορέτα και Χρήστος Χολέβας, με τον τελευταίο να βρίσκεται κοντά στην επιστροφή. Στη φωτογραφία οι Βούρας και Τζανετόπουλος με τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, Αλέξανδρο Μεικόπουλο, Δημήτρη Τσιόλκα και τον καλαθοσφαιριστή Στέλιο Τσαβέ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου