ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν εξεπλάγησαν με την ποινή στη Νίκη

δεν-εξεπλάγησαν-με-την-ποινή-στη-νίκη-304804

Μπορεί να είναι βαριά η ποινή που επιβλήθηκε στη Νίκη Βόλου για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα εκτός έδρας, με πρόστιμο 28.000 ευρώ και διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς κόσμο, αλλά δεν προκάλεσε και μεγάλη έκπληξη στους ιθύνοντες της ομάδας, βάσει και του κατηγορητηρίου που είχε συνταχθεί.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, την εξής απόφαση:

Επέβαλε στα Τρίκαλα χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ και στη Νίκη Βόλου α) χρηματική ποινή ύψους είκοσι οκτώ χιλιάδων (28.000) ευρώ και β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

Αν δεν αλλάξει κάτι, μετά την έφεση που θα γίνει, η ομάδα θα στερηθεί τους φιλάθλους της για τα παιχνίδια με Αναγέννηση Καρδίτσας για το πρωτάθλημα και Παναιτωλικό για το Κύπελλο.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας ορίζει ότι για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και τραυματισμό αστυνομικού, όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο, προβλέπεται ποινή διεξαγωγής 2-4 αγώνων χωρίς θεατές και πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ. Επομένως, όσο κι αν με το πρώτο άκουσμα της ποινής ο μεγάλος όγκος των φιλάθλων της Νίκης εξοργίστηκε, εντούτοις, στην ΠΑΕ ήταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό που άκουσαν.

Βέβαια, από την άλλη γίνεται σύγκριση με την ποινή που επιβλήθηκε πολύ πρόσφατα στον Αρη για επεισόδια πολύ μεγαλύτερης έκτασης στο Πανθεσσαλικό με δράστες τους οπαδούς του, με τη Νίκη να νιώθει αδικημένη.

Εφεση πάντως θα γίνει με αβέβαιο αποτέλεσμα κι αυτό που μένει από την όλη ιστορία είναι ότι το σύνολο των φιλάθλων, που πολλοί απ’ αυτούς έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, στερούνται τη δυνατότητα να δουν την αγαπημένη τους ομάδα για δύο ματς.

Με Παναιτωλικό στο Κύπελλο

Η κληρωτίδα έβγαλε Παναιτωλικό για τη Νίκη στη φάση των 16 του Κυπέλλου. Οι αγώνες είναι διπλοί, με τη Νίκη να αντιμετωπίζει στο Πανθεσσαλικό στις 30/11 ή 1/12 ή 2/12 τους Αγρινιώτες, ενώ η ρεβάνς θα γίνει 21 ή 22 ή 23/12 στο Αγρίνιο. Στη Νίκη γνωρίζουν ότι μπορούσαν να έχουν χειρότερη κλήρωση, ωστόσο είναι αντιληπτό απ’ όλους ότι ο αντίπαλος είναι ομάδα παραπάνω κατηγορίας και στόχος του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών είναι να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Το ρόστερ του Παναιτωλικού αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Ροντρίγκες Ντιέγκο, Μελίσσας Νίκος, Παρδαλός Μιχάλης

Αμυντικοί: Καραϊσαλίδης Αριστοτέλης, Τσότσαλιτς Έντιν, Αποστολάκης Κώστας Χουχούμης Διαμαντής, Αντούνες Φαμπιόν, Βργκοτς Μπράνκο, Λούι Μπράιαν, Κορνέλιους Ντέρεκ, Περέιρα Ελιάς, Μπακαδήμας Γεράσιμος, Μαλής Αλέξανδρος, Λιάβας Γιώργος

Μέσοι: Βαρόνε Ιβάν, Ντουάρτε Φρεντερίκο, Φλόρες Ντέιμπι, Φυτόπουλος Δημήτρης, Μόρσεϊ Τζόναθαν, Σκιαδάς Βασίλης, Τσιγγάρας Άγγελος

Επιθετικοί: Βέργος Νίκος, Καρέλης Νίκος, Έλντερ Μπαρμπόσα Ζόρζε, Χόρχε Ντίας Λουΐς,, Μπελεβώνης Χρηστός, Μεντόσα Χαβιέρ, Ζεστέντ Ρουντί, Μπελεβώνης Στάθης.

Επιστροφές στις προπονήσεις

Ολοι οι παίκτες που είχαν μπει σε καραντίνα λόγω covid έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και μόνο ο Τσιμπούκας λόγω προβλήματος τραυματισμού κάνει ατομικό. Ετσι, οι λύσεις για το ματς την Κυριακής με τον Απόλλωνα Πόντου έχουν αυξηθεί σημαντικά για τον Αλέκο Βοσνιάδη.

Για πρώτη φορά ο Αλάμπεης

Ο 32χρονος Γιώργος Αλάμπεης θα διευθύνει την αναμέτρηση της Νίκης Βόλου στο γήπεδο του Μακεδονικού με τον Απόλλωνα Πόντου. Ο 32χρονος ρέφερι από τον σύνδεσμο της Αθήνας δεν έχει συναντήσει τους κυανόλευκους στο παρελθόν. Βοηθοί του θα είναι οι Τσακίρης, Χατζηνάκος (Δράμας) και ο 4ος ο Τσοπουλίδης (Ξάνθης). Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Γρηγόρης Λέφας από την Πιερία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου