ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπουκώρος: «Δεν υπάρχει ευθύνη της διοίκησης της Νίκης για τα επεισόδια»

μπουκώρος-δεν-υπάρχει-ευθύνη-της-διο-303754

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή την ποινή των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στη Νίκη Βόλου για τα επεισόδια που έγιναν στον εκτός έδρας Κυπέλλου με τα Τρίκαλα.

Ο κ. Μπουκώρος είπε ότι οι ποινές πλέον δικαιολογημένα είναι πολύ αυστηρές, αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουν ευθύνη ούτε η διοίκηση της Νίκης ούτε οι οργανωμένοι φίλαθλοί της, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μεμονωμένους οπαδούς. Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η λύση για το πρόβλημα με το τηλεοπτικό είναι κοντά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εκτός από την αυστηρότητα της ποινής, πώς αυτή προέκυψε και τι δυνατότητες έχει η Νίκη Βόλου από δω και πέρα, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους φιλάθλους όλων των ομάδων ότι μετά την ολιστική μελέτη και την αναμόρφωση των ποινών, τα πράγματα είναι πάρα πολύ αυστηρά και κατά την άποψή μου καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από τα όρια της δικαιοσύνης. Πολύ καλώς οι ποινές είναι πολύ αυστηρές.

Εξ όσων έχω πληροφορηθεί, η ομάδα της Νίκης Βόλου δεν είχε ζητήσει εισιτήρια από τα Τρίκαλα, άρα δεν υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση στη γειτονική πόλη των Τρικάλων. Κάποιοι φίλαθλοι συνεπλάκησαν με κάποιους άλλους φιλάθλους. Αναρωτιέμαι γιατί η αστυνομία των Τρικάλων, εφόσον οι φίλαθλοι είχαν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας και είχαν προηγηθεί εντάσεις έξω από το γήπεδο, τους επέτρεψαν την είσοδο στο γήπεδο.

Από και κει και πέρα η ομάδα της Νίκης Βόλου έχει δικαίωμα να κάνει έφεση και το Πειθαρχικό της ΕΠΟ θα φέρει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Ωστόσο, δε θα πρέπει να έχουμε διαφωνίες για την αυστηρότητα των ποινών.

Πρέπει οι ομάδες είτε να αποκόψουν τους δεσμούς τους με «φιλάθλους» που δημιουργούν προβλήματα είτε να είναι έτοιμες για αυστηρές ποινές. Δεν υπάρχει εμπλοκή της ομάδας ούτε των οργανωμένων της φιλάθλων σ’ αυτά τα γεγονότα. Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν μπορεί να ευθύνεται ένας ανεύθυνος οπαδός μεμονωμένα και να την πληρώνει η ομάδα.

Θεωρώ ότι θα έρθουν τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση, γιατί δεν ευθύνεται ούτε η διοίκηση ούτε οι οργανωμένοι φίλαθλοί της.

Η θανατηφόρα αγάπη για την ομάδα τους κάποιων οπαδών πρέπει να σταματήσει. Δε γίνεται ένα σωματείο να αγωνίζεται να συγκεντρώσει ένα ποσό και να έρχεται ο άλλος να κάνει τον «χαβά» του στα Τρίκαλα και να την πληρώνει η ομάδα. Αυτό είναι πισωγύρισμα».

Ο κ. Μπουκώρος σχολίασε και το ζήτημα με τη διαφωνία που έχει προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στην ΕΡΤ και τις ομάδες, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Νομίζω ότι είναι μικρή η διαφορά που χωρίζει τις ομάδες. Το γνωρίζω πολύ καλά το θέμα και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, είτε δοθεί το ποσό του 1.200.000 ευρώ ως μπόνους προς τις ομάδες είτε δοθούν τα 700.000 ευρώ ως μπόνους και μπει στον λογαριασμό το ποσό των 500.000 ευρώ, θα υπάρξει μία συμφωνία.

Εχουμε φτάσει πολύ κοντά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε υπερβολικοί και μαξιμαλιστές στα αιτήματά μας. Έχουμε μία κυβέρνηση και ειδικά μία ομάδα βουλευτών, που έχει εργαστεί για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, η οποία δεν είναι «αδειανό πουκάμισο». Δεν κάναμε μία αναδιάρθρωση και μετά είπαμε «κόψτε τον λαιμό σας και βουτηχτείτε ξανά στα χρέη».

Δώσαμε χρόνο και τους οικονομικούς πόρους, βάλαμε πρώτη φορά συμμετοχή στα κέρδη του στοιχήματος, δίνοντας μία οικονομική βιωσιμότητα, με τις ομάδες να εισπράττουν από κρατικές πηγές χρηματοδότησης περίπου 400.000 ευρώ η μία, 250.000 ευρώ από το στοίχημα και 150.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά.

Αγωνιστήκαμε κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να γίνουν αυτά. Πότε οι ομάδες είχαν θεσμοθετημένη και μόνιμη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ τον χρόνο; Πότε ξανασυνέβη αυτό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να εξυγιανθούν οικονομικά οι ΠΑΕ και στη δεύτερη κατηγορία. Αν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν απέναντί τους μία κυβέρνηση και θέτουν μαξιμαλιστικά αιτήματα, δε θα προχωρήσει πολύ αυτή η συνεργασία.

Όταν παίρνεις χρηματοδότηση 400.000 ευρώ τον χρόνο, δεν είναι μεγάλη η εγγυητική των 150.000 ευρώ. Πρέπει να διασφαλίσουμε και τους ποδοσφαιριστές και τα ασφαλιστικά ταμεία».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου