ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επέστρεψε στις νίκες σε παιχνίδι αγγαρεία

επέστρεψε-στις-νίκες-σε-παιχνίδι-αγγα-257484

Ούτε σαν μια καλή προπόνηση δεν μπόρεσε να δει η Νίκη Βόλου το χθεσινό παιχνίδι με την Καβάλα, για την 8η αγωνιστική της Super League 2, με τους κυανόλευκους να επιστρέφουν στις νίκες σ’ ένα παιχνίδι-παρωδία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Καβάλα των χιλίων προβλημάτων και «βαφτίζοντας» ποδοσφαιριστές αθλητές από άλλα σπορ, παρατάχθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 10 διαθέσιμους παίκτες και το έργο της ήταν εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολο.

Η Νίκη Βόλου πέτυχε επτά τέρματα, εκ των οποίων τα πέντε στο πρώτο ημίωρο, είχε επτά διαφορετικούς σκόρερ και πλέον δεν ετοιμάζεται για Αριδαία, αλλά για Αγρίνιο, έχοντας μπροστά της το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Τετάρτη, αφού το παιχνίδι με τον Αλμωπό δεν ορίστηκε και η διοργανώτρια προχώρησε και στην αποβολή του από το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τη χθεσινή αναμέτρηση σίγουρα δεν αντέχει σε κριτική, με τη Νίκη Βόλου να προσπαθεί να μην… κάνει αυτό που θα έπρεπε σε κάθε παιχνίδι, σταματώντας στα επτά τέρματα.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Καβάλας μάλιστα δέχθηκαν και το ζεστό χειροκρότημα από τους Νικιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού, ως αναγνώριση της προσπάθειάς τους.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε την ομάδα της Νίκης Βόλου ο Αλέκος Βοσνιάδης, έχοντας στην (τύποις) άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κυρίτση-Γρομητσάρη-Τσιμπούκα-Τζοβάρα.

Στη μεσαία γραμμή ο Μέτσε με τον Τσουκαλά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, στα δεξιά κινούνταν ο Βασιλείου, στα αριστερά ο Μιράντα, με τον Γκαρσία να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ροχάνο.

Πέντε και στοπ στο 30’

Η Νίκη Βόλου έψαξε το γκολ από το πρώτο λεπτό με τον Γκαρσία να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει, με τον Κυρίτση να δοκιμάζει την τύχη του στο 2’, αλλά το σουτ εκτός περιοχής απέκρουσε ο Παπαποστόλου. Ο Μιράντα με ατομική ενέργεια από τα αριστερά πάτησε στην περιοχή και σχεδόν πάνω στη γραμμή τον ανέτρεψε ο Χατζηγεωργίου, με τον διαιτητή Μπαϊρακτάρη να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Μιράντα ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας, ανοίγοντας το σκορ στο 4’.

Πλασέ του Ροχάνο έφυγε άουτ τρία λεπτά αργότερα και το 2-0 ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Τσουκαλάς κέρδισε κόρνερ, ο Μιράντα ανέλαβε την εκτέλεσή του, δίνοντας και πάλι την μπάλα στον Τσουκαλά, ο οποίος είδε την κίνηση του Μέτσε και του έβγαλε την πάσα, με τον τελευταίο να πλασάρει έξοχα με το αριστερό και από τα αριστερά της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων.

Στο 12’ και από κόρνερ του Γκαρσία, ο Κυρίτσης έκανε το πλασέ με το δεξί, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ και δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε στο 15’, όταν ο Κυρίτσης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ροχάνο με γυριστή κεφαλιά έβαλε κι αυτός το όνομα του στους σκόρερ της αναμέτρησης.

Δεν πέρασαν παραπάνω από δύο λεπτά και στο 17’ ο Γκαρσία τροφοδότησε τον Ροχάνο, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Τσουκαλά κι αυτός πέτυχε το 4-0.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις χαμένες ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Αρχικά ο Ροχάνο έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματά πάνω στη γραμμή ο Γιαννάκος, σώζοντας την εστία της ομάδας του στο 22’, ενώ στο 24’ ο Γκαρσία μετά από περίτεχνη ενέργεια σημάδεψε με σουτ το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαποστόλου.

Η τελευταία χαμένη ευκαιρία στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 26’. Μιράντα και Γκαρσία έπαιξαν το ένα-δύο, με τον Αργεντινό να σουτάρει με το αριστερό διαγώνια με το τέρμα και από τα αριστερά, αλλά ο Παπαποστόλου απέκρουσε την μπάλα με το χέρι.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Νίκη πέτυχε το 5ο της τέρμα, με τον Γκαρσία να εκμεταλλεύεται την κόντρα και με σουτ με το αριστερό να σκοράρει στο 30’.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Νίκη τράβηξε το πόδι από το γκάζι, με τους παίκτες της να… επιδίδονται σε passing game.

Με πέντε αλλαγές

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη δεν μπήκε όσο δυνατά μπήκε στην αρχή του πρώτου μέρους, έχοντας ωστόσο ευκαιρίες.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε στο παιχνίδι πέντε «νέους» ποδοσφαιριστές, με έναν εξ αυτών να σκοράρει. Αυτός ήταν ο Μπόσιο, με τον Αργεντινό να βρίσκεται στην περιοχή και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, νίκησε με τη σειρά του τον Παπαποστόλου, κάνοντας το 6-0 στο 59’.

Νωρίτερα και στο 50’ ο Αλτιντζής, που μπήκε επίσης ως αλλαγή, αστόχησε από θέση βολής, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 57’ ενέργεια του Γκαρσία από τα δεξιά και σουτ με το αριστερό σταμάτησε ο Παπαποστόλου.

Το 7-0 σημείωσε ο Βασιλείου στο 68’ με πλασέ εντός περιοχής, με τον ίδιο παίκτη νωρίτερα και στο 62’ να έχει σουτ από τα δεξιά, που απέκρουσε και πάλι ο Παπαποστόλου.

Σουτ εκτός περιοχής είχε στο 74’ ο Γκαρσία και στο 75’ ο Παναγιωτίδης, τα οποία πέρασαν εκτός εστίας, όπως και του Μπάλλα στο 76’.

Από σέντρα του Κυρίτση από τα δεξιά ο Παναγιωτίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην αγκαλιά του Παπαποστόλου στο 84’ κι αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, με τη Νίκη μετά το πέρας του να συνεχίζει με προπόνηση των ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι πρώτα συνεχάρησαν τους παίκτες της Καβάλας έναν προς έναν, όπως και ο Αλέκος Βοσνιάδης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΒΑΛΑ 7-0

Σκόρερ: (4’ πεν. Μιράντα, 10’ Μέτσε, 15’ Ροχάνο, 17’ Τσουκαλάς, 30’ Γκαρσία, 59’ Μπόσιο, 68’ Βασιλείου)

Διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σταυρόγλου, Νικολάου (Αθηνών)

4ος: Νικολάου (Αθηνών)

ΝΙΚΗ: Περιστερίδης, Γ. Κυρίτσης, Τζοβάρας, Τσιμπούκας, Γρομητσάρης (46’ Αλιατίδης), Μέτσε (46’ Παναγιωτίδης), Τσουκαλάς (46’ Μπόσιο), Βασιλείου, Μιράντα (46’ Αλτιντζής), Γκαρσία, Ροχάνο (46’ Μπάλλας)

ΚΑΒΑΛΑ: Παπαποστόλου, Χατζηγεωργίου, Κλεπουσνιώτης, Γιαννάκος, Λαμπαδίτης, Θαλασσινός, Βορδοναράκης, Αποσόγλου, Καμαρίδης, Παπαδόπουλος

SUPER LEAGUE 2

Αποτελέσματα (8η)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Προχθές
Ολυμπιακός Β.-Θεσπρωτός 0-1

(32’ Ραμίρες)
ΠΑΟΚ Β’-Ξάνθη 0-1

(3’ Γκινσάρι)
Τρίκαλα-Πιερικός 1-0

(94’ Κουσκουνάς)
ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδ. 0-0
Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Π. 0-2

(50’, 90’ Ενομό)
Ολυμπιακός Β’-Βέροια 1-1

(48’ Βοΐλης-90’ Φοφανά)
Πανσερραϊκός-Ηρακλής 2-0

(29’, 76’ Κανίς)

Χθες

Νίκη Βόλου-Καβάλα 7-0

(4’ πεν. Μιράντα, 10’ Μέτσε, 15’ Ροχάνο, 17’ Τσουκαλάς, 30’ Γκαρσία, 59’ Μπόσιο, 68’ Βασιλείου)

Επόμενη αγωνιστική (9η)
Σάββατο 18/12 (14:45)

Απόλλων Π.-Ολυμπιακός Β’
Σάββατο 18/12 (17:00)
Βέροια-Πανσερραϊκός
Κυριακή 19/12 (14:45)
Θεσπρωτός-ΠΑΟΚ Β’
Αναγέννηση Καρδ.-Απόλλων Λ.

Πιερικός-ΑΕΛ
Καβάλα-Ολυμπιακός Β.
Κυριακή 19/12 (17:00)
Ξάνθη-Τρίκαλα
Αλμωπός-Νίκη Β. (δεν ορίστηκε)
Ρεπό: Ηρακλής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. Ξάνθη 19
  2. Βέροια 18
  3. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
  4. Ολυμπιακός Β’ 13
  5. Νίκη Βόλου 12
  6. Αλμωπός Αριδαίας 12
  7. Θεσπρωτός 12
  8. ΑΕΛ 12
  9. Τρίκαλα 10
  10. Πανσερραϊκός 9
  11. ΠΑΟΚ Β’ 9
  12. Ηρακλής 9
  13. Πιερικός 8
  14. Ολυμπιακός Βόλου 5
  15. Απόλλων Πόντου 4
  16. Απόλλων Λάρισας 2
  17. Καβάλα 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου