ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Και τώρα Ψαχνά…

και-τώρα-ψαχνά-25385

Στην έδρα της μετά από σχεδόν ένα μήνα (28 μέρες) επιστρέφει και πάλι το Σάββατο η Νίκη Βόλου φιλοξενώντας τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι κυανόλευκοι μετά από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με τελευταίο αυτό στο Ηράκλειο θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή στο σπίτι με την επιστροφή στις νίκες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά μπροστά στο κοινό τους ήταν αυτό κόντρα στην Παναχαϊκή στις 20 Ιανουαρίου και από τότε πέρασαν τέσσερις αγωνιστικές με την ομάδα του Βόλου να αγωνίζεται σε Φυλή, Δράμα και Κρήτη, ενώ έκανε και το ρεπό της την περασμένη Τετάρτη.

Η νίκη στο παιχνίδι του Σαββάτου είναι μονόδρομος μιας και μετά τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές οι κυανόλευκοι έπεσαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 33 βαθμούς, όσους και η ομάδα της Λάρισας, με τον Ηρακλή Ψαχνών να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 38 β. και τον Εργοτέλη στους 41 β.

Μετά το παιχνίδι στη Κρήτη απέναντι στον πρωτοπόρο Εργοτέλη η Νίκη καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τον δεύτερο της βαθμολογίας, ο οποίος «τρέχει» ένα τρελό σερί 18 αγωνιστικών παραμένοντας αήττητος.

Η ομάδα της Εύβοιας παίζοντας εντός έδρας στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου γύρου είχε ηττηθεί με 1-3 από τη Νίκη Βόλου και ακολούθησε ακόμη μία ήττα και πάλι εντός από τον Εργοτέλη.

Πλέον όλοι στο κυανόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στο σερί αυτό το ερχόμενο Σάββατο. Η Νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια που έδωσε μπορεί να συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς, ωστόσο στην Κρήτη έδειξε σημάδια βελτίωσης και θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμη και με το διπλό.

Εξάλλου ο Στέλιος Μανωλάς θα μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες τόσο του Κώστα Φλίγκου, όσο και του Νίκου Πουρτουλίδη, μιας και οι δύο απουσίασαν από το Παγκρήτιο έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Η παρουσία των κυανόλευκων όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι ήταν εξαιρετική κόντρα στον Εργοτέλη, αυτό που τους έλειψε όμως ήταν το γκολ το οποίο θα μπορούσαν να έχουν στο 10ο λεπτό εάν η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη στο δοκάρι του Λαλίν.

Το παιχνίδι της Κρήτης ωστόσο αποτελεί παρελθόν και η προσοχή έχει στραφεί πλέον στο ματς με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία του δεύτερου γύρου και θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό με τηλεοπτική μάλιστα κάλυψη από το OTESPOR.

Χθες οι κυανόλευκοι δεν προπονήθηκαν μιας και είχε προγραμματιστεί ρεπό όπως κάθε Τρίτη σχεδόν προκειμένου να γεμίσουν ξανά οι μπαταρίες με την επιστροφή στις προπονήσεις να γίνεται και πάλι από σήμερα στις 3 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό.

Τέλος τις τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Παντελής Ριζογιάννης στο Παγκρήτιο και θα απουσιάσει στο παιχνίδι με τον Πιερικό.

Βέρτζος για τη συνέχεια

Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη αλλά και για τη συνέχεια μίλησε ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου Αγγελος Βέρτζος. Αναλυτικά: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια από τις πιο έμπειρες και δύσκολες ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλαμε να κερδίσουμε το ματς για τον εκλιπόντα Κώστα Λάζο και είχαμε τις ευκαιρίες για να το κάνουμε. Επιφυλασσόμαστε για το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών. Στη Football League γνωρίζουμε πως αν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να μην χάνεις».

Βαζάκας: Καμικάζι οι παίκτες μου

Σε πρόσφατες δηώσεις του ο προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργος Βαζάκας χαρακτήρισε ως καμικάζι τους παίκτες του. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τα συνεχόμενα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα τόνισε:

«Έχω εμπιστοσύνη στους παίχτες μου, όποιος και να παίζει. Δίνουν το 100% και είναι καμικάζι. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα τόσο να δικαιωθούν οι ίδιοι, όσο και να πραγματοποιήσουν το όνειρο των Ψαχνών. Οι παίχτες ζουν και αναπνέουν για εκείνη την στιγμή. Πρέπει να είμαστε συνετοί και προσγειωμένοι και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στον Βόλο».

Ευχαριστήριο

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Εργοτέλης, για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας μας στο Παγκρήτιο Στάδιο. Δεσμεύεται να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου