ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανεβάζει στροφές για… Νεάπολη

ανεβάζει-στροφές-για-νεάπολη-209295

Εκτός έδρας δοκιμάζεται η Νίκη Βόλου το Σάββατο φιλοξενούμενη του Ιωνικού

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με οκτώ στροφές να απομένουν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας στο φετινό πρωτάθλημα της Football League η Νίκη Βόλου θα φιλοξενηθεί το Σάββατο από τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης στη Νίκαια.

Οι κυανόλευκοι μετά από δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους τον Ιάλυσο και το Αιγάλεω βγαίνουν και πάλι εκτός Μαγνησίας, έχοντας μπροστά τους ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια, αυτό με τον Ιωνικό.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μπορεί να μην έκανε το απόλυτο τις περασμένες δύο αγωνιστικές, αλλά βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι της ανόδου, έστω κι αν αυτή η λέξη μοιάζει απαγορευμένη στο λεξιλόγιο του προπονητή από την Αρκαδία, που κοιτά πρώτα να εξασφαλιστεί η παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία.

Σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών η Νίκη καλείται να βρεθεί στην έδρα του Ιωνικού, ο οποίος παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τους κυανόλευκους του Βόλου, τους οποίους υποχρέωσαν μάλιστα σε ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που ήταν και το τελευταίο του Ισαάκ Χοβέ, στον πάγκο.

Από τότε η εικόνα της Νίκης και επί ημερών Βεργέτη έχει σαφέστατα βελτιωθεί, η βαθμολογική συγκομιδή έχει ξεκολλήσει τους κυανόλευκους από τις τελευταίες θέσεις και στην 19η αγωνιστική έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη ψηλότερα από την 4η θέση, απειλώντας επί της ουσίας την ομάδα της Νίκαιας, που έχει 31 βαθμούς έναντι 29 των Βολιωτών.

Απόντες Ροχάνο και Γκαρσία

Το έργο της Νίκης Βόλου μοιάζει ακόμη δυσκολότερο αν δει κανείς πως οι κυανόλευκοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των δύο Αργεντινών, Αντόνιο Ροχάνο και Λούκας Γκαρσία, με τον πρώτο να έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και τον δεύτερο να παραμένει στα πιτς λόγω τραυματισμού. Η προετοιμασία για τους Βολιώτες συνεχίστηκε και χθες, με τον Μανώλη Αλιατίδη να ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων, αλλά σε κανένα βαθμό δεν είναι ικανές να του στερήσουν την παρουσία στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Τσιώλης: «Διπλάσιο το πείσμα»

Ο Αποστόλης Τσιώλης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με το Αιγάλεω, με τον ίδιο να περνά ως αλλαγή στο β’ μέρος, αλλά να μην καταφέρνει να δώσει το κάτι παραπάνω. Μιλώντας για τη συνέχεια τόνισε πως η ισοπαλία με το Αιγάλεω διπλασιάζει το πείσμα εκείνου και των συμπαικτών του για τη συνέχεια. Αναλυτικά σχολίασε: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Είχαμε τους λόγους μας που θέλαμε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε. Παρ’ όλα αυτά δε θα πω ότι μας στενοχωρεί το αποτέλεσμα, αλλά μας διπλασιάζει το πείσμα που έχουμε, για να συνεχίσουμε και για τον Βαγγέλη (σ.σ. Κωστή), για τον οποίον εύχομαι και εγώ συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και για την πορεία της ομάδας. Να παραμείνουμε ψηλά και από κει και πέρα να δούμε τη συνέχεια».

Βεργέτης στη Νεάπολη

Διαιτητής από την Αρκαδία ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι της Νίκης Βόλου με τον Ιωνικό, έχοντας μάλιστα και το ίδιο επίθετο με τον προπονητή των κυανόλευκων. Ο Χρήστος Βεργέτης θα αναλάβει το δύσκολο έργο να σφυρίξει σε μια από τις δυνατότερες έδρες του πρωταθλήματος, έχοντας ως βοηθούς τους κ.κ. Νιδριώτη (Αθηνών) και Κύριο (Αρκαδίας). Χρέη 4ου διαιτητή θα επωμιστεί ο κ. Περράκης του Συνδέσμου Αθηνών.

Ματσούκα και Πολίμο ο Ιωνικός

Στον Ιωνικό θα συνεχίσουν την καριέρα τους ο 30χρονος επιθετικός, Λευτέρης Ματσούκας αλλά και ο 25χρονος μπακ Ηλίας Πολίμος. Οι ανακοινώσεις της ερχόμενης αντιπάλου της Νίκης για τον Ματσούκα: «H ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Λευτέρη Ματσούκα, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Ντινάμο Βράνιε της Σερβίας (Β κατηγορία).

Ο Λευτέρης γεννήθηκε στις 7-3-1990 ξεκινώντας την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακο ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Εθνικό Αστέρα και την δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης. Ακολούθησαν Παναιγιάλειος, Καλλιθέα, Ηρακλής, Φωστήρας, Κηφισιά Αχαρναϊκός και Λαμία. Με την τελευταία πανηγύρισε και την άνοδο στη Superleague.

Δόξα Δράμας και Αήττητος Σπάτων ήταν οι επόμενες ομάδες του και μετά το βήμα στο εξωτερικό. Ο Ματσούκας αγωνίστηκε από την προηγούμενη χρονιά στη Ντιναμό Βράνιε, από την οποία αποχώρησε στο τέλος της περσινής σεζόν για να επανέλθει φέτος με τν ομάδα να αγωνίζεται στην Β κατηγορία», και για τον Πολίμο: «Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ηλία Πολίμο. Ο Γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου 1995 άσος αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή.

Ο Ηλίας αγωνίζεται στη θέση του ακραίου μπακ και ξεκίνησε την καριέρα του απο τους νέους του Πανιωνίου. Ακολούθησε η U21 της Νότιγχαμ στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια για να επιστρέψει στον Πανιώνιο.

Η συνέχεια τον βρήκε δανεικό στον Αχαρναϊκό από τους «κυανέρυθρους» στους οποίους επέστρεψε για να βρεθεί στον Πανθρακικό. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Παναχαΐκή στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Ηλία σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε υγεία και δύναμη».

Συνεχίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η ΠΑΕ Νίκη αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 250.000 ευρώ. Για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην αύξηση, εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924, μέσω της παρούσας ανακοίνωσης, θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό της, σχετικά με τη μορφή του μετοχολογίου της και τον τρόπο πλαισίωσής του από τους τυχόν ενδιαφερόμενους.

Το αρχικό κεφάλαιο σύστασης της ΠΑΕ ανέρχεται σε 50.000 ευρώ κι αποτελείται από 5.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 10 ευρώ η κάθε μία. Τα 45.000 ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά από τους μετόχους και τα 5.000 ευρώ από τον Γυμναστικό Σύλλογο σε είδος. Ως είδος, αναφέρεται το ποσοστό 10% του κεφαλαίου που ανήκει, βάσει νόμου, στην Ερασιτεχνική για τη χρήση του ονόματος και του σήματος.

Οι μέτοχοι, με συμμετοχή 100% σε Γενική Συνέλευση στις 17 Νοεμβρίου του 2019, αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 250.000 ευρώ και την έκδοση 25.000 νέων ονομαστικών μετοχών, αξίας 10 ευρώ η μία. Έτσι, το συνολικό κεφάλαιο της ΠΑΕ διαμορφώνεται σε 300.000 ευρώ, αποτελούμενο από 30.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 10 ευρώ η μία.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, τελευταία ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό για την αγορά νέων μετοχών ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020. Προτεραιότητα αγοράς των νέων μετοχών, βάσει του καταστατικού σύστασης της ΠΑΕ, έχουν οι ήδη μέτοχοι, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να αγοράσει ποσοστό των νέων μετοχών.

Ο λογαριασμός που μπορεί ο καθένας να καταθέσει χρήματα και να αγοράσει μετοχές είναι ο 311002002011699 και Iban GR3201403110311002002011699 της Alpha Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από την ως άνω διαδικασία, δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει η ομάδα μας μεγαλύτερη δυναμική, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μετόχων, ώστε να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους για το καλό και την πρόοδο της ομάδας μας. Μέσα από την αύξηση ευχόμαστε να ενδιαφερθούν νέα άτομα που θα πλαισιώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, έτσι ώστε να ξεκινήσει δυναμικά η νέα αγωνιστική χρονιά για να επιστρέψει η ομάδα μας εκεί που ανήκει. Έλα μαζί μας, για να δούμε μαζί τη Νίκη ξανά εκεί που της αξίζει, στην «αφρόκρεμα» του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Στην κορυφή…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου