ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποφασισμένη η Νίκη για την υπέρβαση

αποφασισμένη-η-νίκη-για-την-υπέρβαση-208083

Παίζοντας αύριο εκτός έδρας για τη νίκη με τον Ιωνικό στην 19η αγωνιστική της Football League

Αποφασισμένη για νίκη αύριο αλλά και στην επιμονή της να βρεθεί ψηλότερα η Νίκη Βόλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα (15.00 ΕΡΤ 3) εκτός έδρας με τον Ιωνικό για την 19η αγωνιστική της Football League.

Παίζοντας αύριο εκτός έδρας για τη νίκη και για την υπέρβαση η Νίκη θέλει να προσπεράσει τον Ιωνικό που σήμερα είναι στο +2 και στην 2η προνομιούχο θέση δίνοντας και το μήνυμα ότι θα παλέψει μέχρι τέλος παιχνίδι με παιχνίδι για το καλύτερο…

Μπορεί η Νίκη ώς το τέλος του πρωταθλήματος της Football League να έχει με τον αυριανό 5 αγώνες εκτός έδρας και 3 ως γηπεδούχος αλλά από τη μια νίκη αύριο θα την εκτοξεύσει βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια…

Αλλωστε από τις ομάδες που έχουν δικαίωμα να ελπίζουν για άνοδο η Νίκη Βόλου θα παίξει ώς το τέλος με έξι από αυτές που σημαίνει ότι από τη βολιώτικη ομάδα θα εξαρτηθεί και το πού θα φτάσει

Τώρα ενώ τα Τρίκαλα είναι στους 36 βαθμούς, ο Ιωνικός στους 31 και η Βέροια στους 30, η Νίκη Βόλου (29 β.) αύριο παίζει στη Νεάπολη της Αττικής με τον Ιωνικό, ενώ τα επόμενα τρία ματς είναι στη Νεάπολη του Βόλου ως γηπεδούχος με Διαγόρα (20ή), Τρίγλια (22η) και ενδιάμεσα (21η) ως «φιλοξενούμενη» του Ολυμπιακού… Στην 23η και 24η αγωνιστική έχει δύο εξόδους σε Καβάλα και Ασπρόπυργο ενώ τα δυο τελευταία ματς είναι με Βέροια στον Βόλο και εκτός στα Τρίκαλα…

Απόντες Ροχάνο και Γκαρσία

Για αύριο κόντρα στον Ιωνικό οι κυανόλευκοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των δύο Αργεντινών, Αντόνιο Ροχάνο και Λούκας Γκαρσία, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού…

Πάντως στα θετικά είναι ότι υπάρχουν και δύο επιστροφές σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Μπιτσάκο που έχει παίξει σε 14 ματς και τον Τζόρνταν Ντομίγκεζ που επίσης έχει 14 συμμετοχές οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους ενώ ο Αργεντινός Λούκας Γκαρσία για τον οποίο υπάρχει τραυματισμός στο αυριανό ματς με τον Ιωνικό έχει δηλωθεί να εκτίσει και ποινή από κάρτες… για να επιστρέψει στο ματς έδρας (16/2) με τον Διαγόρα.

Μέχρι τώρα για τη Νίκη πρώτοι σε συμμετοχές είναι οι Μανώλης Αποστολίδης και Μανώλης Αλιατίδης έχοντας παίξει και στα 18 ματς, ενώ ο πρώτος σκόρερ με 7 γκολ Αντόνιο Ροχάνο που θα λείψει με τον Ιωνικό έχει παίξει σε 16 αγώνες όσους και ο Ισπανός Αλεξ Κρουθ με 2 γκολ, ενώ σε 15 ματς έχει αγωνιστεί ο Λούκας Γκαρσία (με 3 γκολ).

Οι Μπιτσάκος, Τσιώλης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Ντομίνγκεθ έχουν 14 συμμετοχές, σε 13 αγώνες έπαιξε ο Ιορδανίδης, σε 11 οι Μπαλάφας και Καμπαγέρο, σε 10 οι Κ. Κυριακίδης, Βοσνιάδης, ενώ το 2020 σε 4 ο Κώστας Κάρδαρης και σε 3 ο Μαρτίν Μπαταγίνι που ήρθαν τον Γενάρη. Μια συμμετοχή έχουν οι Κ. Παπαδόπουλος, Λίτσιος και οι «νέοι» Θωμάς Τσιμπούκας, Στέργιος Οικονομίκος, ενώ από αυτούς που έφυγαν 12 ματς έπαιξε ο Καπός, 10 ο Παγώνης και 8 ο Γκιγιέρμο Μασκουνιάν.

Προϊστορία

Λίγες είναι οι συναντήσεις του παρελθόντος μεταξύ Νίκης και Ιωνικού, ενώ το τελευταίο ματς μεταξύ τους στην Αθήνα ήταν το περίφημο 1-4 στις 22/12/2005 εκτός έδρας για το Κύπελλο Ελλάδος (90’ Τσιμπλίδης- 17’Αναστασιάδης, 20’ 58’, 66’ Σαϊτιώτης), με την ομάδα της Νίκης, που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και είχε προπονητή τον Γιάννη Γούναρη, να σημειώνει μία από τις πιο ιστορικές της επιτυχίες απέναντι στον Ιωνικό που τότε έπαιζε στην Α’ Εθνική.

Στο κύπελλο οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και το 1989 με τον Ιωνικό να κερδίζει 1-3 στον Βόλο, ενώ νικητής ήταν και φέτος στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος στις 2/11/19 (1-2: 50’Καπός-24’Γκούφας, 56’Μάναλης).

Πιο παλιά στη Β΄ Εθνική και την περίοδο 69-70 η Νίκη κέρδισε τον Ιωνικό στον Βόλο 4-0, αλλά στον β΄ γύρο δεν έπαιξαν, αφού η Νίκη είχε τιμωρηθεί για δωροδοκία, την περίοδο 71-72 και τα δύο ματς ήταν ισόπαλα 1-1 κάτι που συνέβη και την περίοδο 1988-89 (Ιωνικός-Νίκη 1-1 (56΄Λαμπρινάτος-76’ Οικονόμου) και Νίκη-Ιωνικός 1-1 (91΄πέν. Χαραλαμπίδης-72΄αυτογκολ Φλάμος).

Βεργέτης διαιτητής

Τον αγώνα Ιωνικός – Νίκη Βόλου που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 15:00 (ΕΡΤ3), θα διευθύνει ο Χρήστος Βεργέτης από την Ενωση Αρκαδίας. Βοηθοί ορίστηκαν οι Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών) και Δημήτριος Κύριος (Αρκαδίας). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Ενωση Αθηνών.

Ο Χρήστος Βεργέτης είναι 30 ετών και μέχρι τώρα στη διαιτητική του καριέρα έχει διευθύνει 8 αγώνες Β’ Εθνικής και 48 Γ’ Εθνικής. Τη φετινή αγωνιστική σεζόν έχει σφυρίξει σε τέσσερα ματς, δύο Σούπερ Λιγκ 2 και δύο για το πρωτάθλημα της Football League (Ασπρόπυργος – ΟΦΙ 3-0 και Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-2).

Εκδρομή του Blue Club

Εκδρομή στη Νίκαια διοργανώνει το «Blue Club Π. Ντοκούζης-Θ.3» για το παιχνίδι με τον Ιωνικό, αύριο Σάββατο. Συμμετοχή στα γραφεία του συνδέσμου, Αναπαύσεως 27.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η ΠΑΕ Νίκη αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 250.000 ευρώ. Για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην αύξηση τελευταία ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό για την αγορά νέων μετοχών ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020. Προτεραιότητα αγοράς των νέων μετοχών, βάσει του καταστατικού σύστασης της ΠΑΕ, έχουν οι ήδη μέτοχοι, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να αγοράσει ποσοστό των νέων μετοχών. Ο λογαριασμός που μπορεί ο καθένας να καταθέσει χρήματα και να αγοράσει μετοχές είναι ο 311002002011699 και Iban GR3201403110311002002011699 της Alpha Bank.

Το Αθλ. Κολλέγιο ευχαριστεί

«Η Δ.Ε. του Αθλητικού Κολλεγίου της Νίκης Βόλου ευχαριστεί τις ομάδες του Μαγνησιακού για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Αγγελου Χριστοδούλου γεν. 2000 και του Αίαντα Σούρπης για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Χρήστου Κουτσογεωργίου γεν. 2006. Καλωσορίζουμε τους δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες. Ευχαριστούμε τις ομάδες κι ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Η ακαδημία της Νίκης Βόλου στην Α1

Στη Λάρισα ταξίδεψαν το περασμένο Σάββατο τμήματα των ακαδημιών μπάσκετ της Νίκης για φιλικά παιχνίδια με την ομάδα μπάσκετ Πελασγιώτιδα.

Μετά το τέλος των φιλικών παιχνιδιών οι αθλητές φιλοξενήθηκαν από την ΚΑΕ Λάρισα στο κλειστό Νεάπολης και παρακολούθησαν το παιχνίδι για την Α1 Εθνική κατηγορία μεταξύ Λάρισα BC- Ιωνικός Νίκαιας.

Η αποστολή συνοδεύτηκε από τον υπεύθυνο ακαδημίας της Νίκης Βόλου Αθανασιάδη Χρήστο, από το μέλος της διοικούσας επιτροπής Κανούλη Δημήτρη και από τον προπονητή Τσιριγωτάκη Ανδρέα.

«Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ της Νίκης Βόλου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αθλητές για την άψογη συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου, τους γονείς για τη στήριξή τους, την ομάδα της Πελασγιώτιδας και τους προπονητές Γκιουλέκα Σωτήρη και Φλώρο Νίκο για την άριστη φιλοξενία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΑΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την Τρικκάλη Ευαγγελία για τη φιλοξενία στον αγώνα της Α1» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου