ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κατώτερη των περιστάσεων η Νίκη Βόλου

κατώτερη-των-περιστάσεων-η-νίκη-βόλου-206107

Εχοντας ελάχιστες αναλαμπές στο παιχνίδι της η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Νίκαια και ηττήθηκε με 2-0 από τον Ιωνικό, που αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Βόλου γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από έξι αγωνιστικές και μοιραία βρέθηκε στο -5 από τη δεύτερη θέση, στην οποία παραμένει ο Ιωνικός, που χθες και για την 19η αγωνιστική της Football League, κέρδισε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τη Νίκη, με σκόρερ τους Βλαχομήτρο στο 68’ και Στέλιο Κρητικό στο 87’.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τον Ιωνικό του Απόστολου Χαραλαμπίδη, ο Κουρεπίνης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μουστάκη, Ιωάννου, Φουρλάνο και Πολίμο να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας.

Γκοτσούλιας και Νίκος Κρητικός ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Κουιρουκίδη στον άξονα, Σμυρλή στα δεξιά, Βλαχομήτρο στα αριστερά, να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Στέλιο Κρητικό.

Από την άλλη η Νίκη Βόλου του Στάικου Βεργέτη, είχε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, με τον Τσιμπούκα να ξεκινά στα δεξιά της άμυνας για πρώτη φορά, τον Σ. Κυριακίδη να κινείται στα αριστερά και στόπερ τους Βοσκόπουλο – Αλιατίδη. Στη μεσαία γραμμή επέστρεψαν οι Μπαλάφας και Μπιτσάκος, ως αμυντικοί μέσοι, ο Ντομίνγκεθ ανέλαβε χρέη οργανωτή, με τον Κρουθ να κινείται στα αριστερά, τον Κάρδαρη στα δεξιά, ενώ ο Μπαταγίνι έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Ροχάνο.

Το πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Αποστολίδη όμως να μην ενοχλείται από τη σέντρα – σουτ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι του Μουστάκη, που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Ιωνικός απείλησε ουσιαστικά στο 11’, όταν και έφτασε μια ανάσα από το 1-0, όταν από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο αφύλακτος Σμυρλής από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά μπροστά από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη.

Η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες στο 24ο λεπτό, με τον Κρουθ να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Στέλιο Κρητικό να απομακρύνει την μπάλα στα όρια της περιοχής, εκεί όπου ο Μπαλάφας «γέμισε» για την αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Μπαταγίνι, που είχε την έμπνευση να κάνει ψαλιδάκι, έπιασε αέρα.

Δύο λεπτά μετά η Νίκη είχε την ευκαιρία για το 0-1, σε μία φάση όπου και πάλι πρωταγωνιστές ήταν οι Κρουθ και Μπαλάφας. Συγκεκριμένα ο Ισπανός αφού ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή του Ιωνικού, με τον Μπαλάφα να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι για να πλασάρει ενστικτωδώς με το αριστερό, αλλά ο Κουρεπίνης του στέρησε τη χαρά του τέρματος, απομακρύνοντας τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή με τα πόδια.

Ακολούθως και στο 31’ ο Ιωνικός πάτησε στην περιοχή της Νίκης, όταν ο Σμυρλής έπειτα από βαθιά μπαλιά έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Κουιρουκίδη, που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά βρήκε στον Βοσκόπουλο και πέρασε σε κόρνερ.

Μετά από ένα λεπτό η Νίκη βρέθηκε από την άλλη στα καρέ του Ιωνικού, με τον Ντομίνγκεθ να δοκιμάζει αυτή τη φορά σουτ, με τον Κουρεπίνη όμως να πέφτει στα δεξιά, μπλοκάροντας την προσπάθεια του Ισπανού.

Στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ο Ιωνικός προσπάθησε να σημειώσει το 1-0, με τον Σμυρλή να σουτάρει διαγώνια με το αριστερό και από την αριστερή πλευρά της περιοχής, με τον Αποστολίδη να πέφτει για να απομακρύνει την μπάλα ενστικτωδώς και τον Στέλιο Κρητικό από θέση βολής να στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Νίκης.

Το δεύτερο μέρος

Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι με συνολικά 30 φάουλ στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες

άργησαν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο β’ μέρος, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 60’, όταν ο δραστήριος Σμυρλής βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Αλιατίδης πρόλαβε και απομάκρυνε το κίνδυνο, παραχωρώντας κόρνερ.

Η Νίκη από τη μεριά της θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους και αφού διαμαρτυρήθηκε έπειτα από σουτ του Μπαταγίνι, ζητώντας πέναλτι για χέρι αντιπάλου, ο Σάββας Κυριακίδης σέντραρε συρτά από τα αριστερά για το ύψος του πέναλτι, όπου βρέθηκε ο Ντομίνγκεθ, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε πάνω σε σώματα αμυνόμενων.

Από τη στιγμή που δεν ήρθε το 0-1, είχαμε το 1-0 τέσσερα λεπτά αργότερα. Η άμυνα της Νίκης πιάστηκε στον ύπνο, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πλάγιο από τα δεξιά, και με πλάτη προς το τέρμα ο Μάναλης πήρε την κεφαλιά, γυρίζοντας την μπάλα στην περιοχή της Νίκης. Εκεί πετάχθηκε ο Βλαχομήτρος, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αποστολίδη, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία.

Σουτ του Καμπαγέρο στο 71’, που είχε περάσει ως αλλαγή αντικαθιστώντας τον τραυματία Τσιμπούκα δεν ανησύχησε τον Κουρεπίνη και τον Ιωνικό, ο οποίος έχοντας το σκορ υπέρ του πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 87’.

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα από τα αριστερά του Πολίμου, που έστειλε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, με τον Στέλιο Κρητικό να κάνει την προβολή με το δεξί και να σκοράρει με τακουνάκι για το 2-0.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τη Νίκη να ψάχνει έστω ένα τέρμα, όμως αυτό δεν ήρθε ούτε στο 91’ όταν ο Κυριακίδης εκτέλεσε κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Αλιατίδης, με τον Μπαταγίνει να αστοχεί με ψαλιδάκι από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στο πέταλο των γηπεδούχων.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ 2-0

Γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας

Football League – 19η Αγωνιστική

Σκόρερ: (68’ Βλαχομήτρος, 87’ Στ. Κρητικός)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Μουστάκης, Ιωάννου, Φουρλάνος, Πολίμος, Γκοτσούλιας, Νίκος Κρητικός, Σμυρλής (66’ Ματσούκας), Βλαχομήτρος (84’ Κολλαράς), Κουιρουκίδης (64’ Μάναλης), Στέλιος Κρητικός

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Τσιμπούκας (58’ λ. τρ. Καμπαγέρο), Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος (76’ Οικονομίκος), Ντομίνγκεθ, Κρουθ, Κάρδαρης, Μπαταγίνι

FOOTBALL LEAGUE

Κέρδισαν και τα Τρίκαλα

Εκτός από τον Ιωνικό, νίκη εντός έδρας πέτυχε χθες και ο ΑΟ Τρικάλων, επικρατώντας έστω και δύσκολα με 1-0 του Ασπρόπυργου. Το νικητήριο τέρμα της ομάδας του Περικλή Αμανατίδη, που επέστρεψε στα τρίποντα, σημείωσε ο Πελάεθ στο 68’.

Η 19η αγωνιστική της Football League

Χθες

Ιωνικός – Νίκη Βόλου 2-0

Τρίκαλα – Ασπρόπυργος 1-0

Σήμερα Κυριακή (3μ.μ.-9/2)

Αιγάλεω – Βέροια

Διαγόρας – Ιάλυσος

Θεσπρωτός – Καβάλα

Ολυμπιακός Βόλου – Καλαμάτα

Ο.Φ. Ιεράπετρας – Τρίγλια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τρίκαλα 39

2. Ιωνικός 34

3. Βέροια 30

4. Νίκη Βόλου 29

5. Καβάλα 29

6. Ολυμπιακός Β. 27

7. Ιεράπετρα 27

8. Διαγόρας 26

9. Ασπρόπυργος 20

10. Αιγάλεω 18

11. Θεσπρωτός 18

12. Ιάλυσος 17

13. Καλαμάτα 15

14. Τρίγλια ΠΟ 14

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου