ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βεργέτης: «Να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας»

βεργέτης-να-σταθούμε-και-πάλι-στα-πόδ-205180

Γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα μετά από έξι αγωνιστικές, στις οποίες είχε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, η Νίκη Βόλου έφυγε το απόγευμα του Σαββάτου από το γήπεδο της Νίκαιας με σκυμμένο κεφάλι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 2-0 από τον Ιωνικό, έβαλε στοπ, τουλάχιστον προσωρινά, στα όνειρα των κυανόλευκων για τη 2η θέση, στην οποία στρογγυλοκάθισε η ομάδα της Νεάπολης από την Αθήνα με 34, με την Νίκη να μένει στους 29 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί πλέον με Καβάλα, αλλά και Διαγόρα, υποδεχόμενη πλέον την ομάδα της Ρόδου την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης του Βόλου.

Παραπάνω από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που έφθασε τους 30 βαθμούς, ενώ σε αυτούς (30) παρέμεινε η Βέροια, χάνοντας χθες από το Αιγάλεω.

Ο 43χρονος προπονητής από την Αρκαδία ζήτησε από τους παίκτες του και όχι μόνο μετά το τέλος του παιχνιδιού της 19ης αγωνιστικής να σταθούνε και πάλι στα πόδια τους, βλέποντας τη συνέχεια των αγώνων. Αναλυτικά όσα σχολίασε: «Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε πολύ στη δύναμη και στις μονομαχίες, ήταν εύκολο να βγουν καθαρές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Εμείς ατυχήσαμε να μην αξιοποιήσουμε τις λίγες φάσεις που δημιουργήσαμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φάση του Μπαλάφα και τη μεγάλη ευκαιρία του Ντομίνγκεθ, η οποία ήρθε σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου η ομάδα είχε καλό μομέντουμ στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε γρήγορα την μπάλα και βγήκε επιδεικτικά στην επίθεση. Χάσαμε όμως τη μεγάλη ευκαιρία του Ντομίνγκεθ και μετά από τέσσερα λεπτά δυστυχώς δεχόμαστε το γκολ. Μετά από αυτό θεώρησα να κάνω πιο επιθετική την ομάδα, προσπαθήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και να ισοφαρίσουμε, δεν τα καταφέραμε και σε μια αντεπίθεση δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ και όλα τελείωσαν. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μας. Δώσανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, πολέμησαν, ήταν πολύ μαχητικοί και έδειξαν μεγάλη επιθετικότητα στις μονομαχίες. Ήταν μέσα στο πνεύμα του αγώνα, όπως το είχαμε σχεδιάσει, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει είναι να μην μας πάρει από κάτω αυτή τη στιγμή, να σταθούμε στα πόδια μας και να δούμε τους επόμενους αγώνες. Καλή επιτυχία στον Ιωνικό και στον φίλο μου τον Αποστόλη Χαραλαμπίδη».

Χαραλαμπίδης: «Ξέραμε πως η Νίκη Βόλου είναι σε καλό φεγγάρι»

Από την άλλη ο πρώην τεχνικός της Νίκης Βόλου, και πλέον προπονητής του Ιωνικού, Απόστολος Χαραλαμπίδης σχολίασε: «Γνωρίζαμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο γιατί ξέραμε πως η Νίκη Βόλου είναι σε καλό φεγγάρι και μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πως μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε πάρα πολύ καλά, πολύ συγκεντρωμένα και ήμασταν αποφασισμένοι γι’ αυτή τη νίκη γιατί ειδικά εδώ μέσα αν θέλουμε να πάμε για το πρωτάθλημα πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια και εκτός έδρας. Η νίκη μας πιστεύω ήταν δίκαιη. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, είχαμε κάποιες φάσεις και μία φάση η Νίκη Βόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο αποφασισμένα, να πάρουμε το παιχνίδι και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να σκεφτεί ότι μπορεί να πάρει κάτι. Με υπομονή και με τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν. Πιστεύω ότι η νίκη ήταν δίκαιη και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι και πάλι στην έδρα μας. Να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε ώστε η ομάδα να κάνει το άλμα για την άνοδο. Αυτή η ομάδα πιστεύω όπως είναι οργανωμένη και αξίζει να είναι και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Έχω αλλάξει τόσες ομάδες και αυτή την οργάνωση δεν την έχω ξαναδεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα παιδιά για τη συγκέντρωση που έχουν και τη δουλειά που κάνουν στην προπόνηση».

Ματσούκας: «Από τις καλύτερες ομάδες η Νίκη»

Τέλος, ο νεαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, Λευτέρης Ματσούκας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Νίκη, περνώντας ως αλλαγή, δήλωσε πως η Νίκη είναι από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία, και πως η ομάδα του προσαρμόστηκε στο πλάνο παιχνιδιού: «Γνωρίζαμε όλη την εβδομάδα τη σημαντικότητα του παιχνιδιού, γιατί η Νίκη είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, και δουλέψαμε με συγκεκριμένο πλάνο, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού της Νίκης και να προσαρμόσουμε τα δικά μας στοιχεία στο παιχνίδι της. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και με πολύ άγχος γιατί κάθε παιχνίδι προς το τέλος του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ σημαντικό και το γνωρίζουμε. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό δεν χρειάζεται μόνο πανηγυρισμούς στα γκολ και στις χαρές, αλλά κι όταν το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά μας βοήθησε πάρα πολύ χωρίς να μας γεμίσει άγχος. Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε τη δουλειά και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί για να κερδίσουμε τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου