ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέο θεσσαλικό ντέρμπι της Νίκης με την ΑΕΛ

νέο-θεσσαλικό-ντέρμπι-της-νίκης-με-την-203628

Μετά την άνετη νίκη επί του ΑΟ Τρίκαλα την περασμένη Πέμπτη, η Νίκη Βόλου έχει ακόμη ένα θεσσαλικό ντέρμπι σήμερα στις 17:00 (διαδικτυακά και τηλεοπτικά από το Ertsprorts 1), φιλοξενούμενη από την ΑΕΛ στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι που έδειξαν να βρίσκονται σε τρομερή φόρμα, παρά το γεγονός πως έμειναν χωρίς αγώνα πρωταθλήματος από τις 16 Δεκέμβρη, επικράτησαν με 3-0 των Τρικαλινών και πλέον φιλοξενούνται από τους «γείτονες», με στόχο να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα μέσα στο 2022.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης για το σημερινό παιχνίδι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χοσέτε Μιράντα, που βρίσκεται στο Καμερούν με την Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας, αλλά και του Βασίλη Αλτιντζή, που πιθανότατα θα παραχωρηθεί ως δανεικός. Επίσης απόντες θα είναι ακόμη δύο ποδοσφαιριστές, που είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους, όπως δεν ανακοινώθηκε και αποστολή από τους κυανόλευκους.

Αποστολίδης για ΑΕΛ

Δηλώσεις, στο πλαίσιο της σημερινής αναμέτρησης με αντίπαλο την ΑΕΛ, στο Στάδιο Αλκαζάρ, πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας της Νίκης, Μάνος Αποστολίδης, ο οποίος έχει φορέσει επίσης τα βυσσινί. Αναλυτικά όσα είπε: «Η ομάδα προέρχεται από νίκη και καλή εμφάνιση κόντρα στα Τρίκαλα. Είχαμε έναν αρκετά καλό αγωνιστικό ρυθμό, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας μας και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που είναι και οι πιο σημαντικοί. Από ’δω και πέρα, ξεκινάει μία αρκετά δύσκολη χρονική περίοδος για εμάς, με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση.

Από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι με τον ΑΟΤ, σκεφτόμασταν και σκεφτόμαστε την ΑΕΛ. Πρόκειται για ένα θεσσαλικό ντέρμπι, με μία καλή και ιστορική ομάδα. Εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε την καλή μας αγωνιστική εικόνα από το προηγούμενο παιχνίδι και να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι. Έχουμε εικόνα του αντιπάλου, αλλά, μετά τις συνεχόμενες αναβολές, δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να παρουσιαστεί η κάθε ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι θα μας ανεβάσουν κι άλλο βαθμολογικά και θα δώσουν μία σημαντική ψυχολογική τόνωση και σε εμάς και στον κόσμο, ο οποίος θέλει διακαώς νίκες σε τέτοια παιχνίδια».

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με ανακοίνωσή της τόνισε πως απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων στο Στάδιο Αλκαζάρ για το σημερινό παιχνίδι, τονίζοντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου υπενθυμίζει στους φίλους της πως απαγορεύεται η οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνησή τους στη Λάρισα, με σκοπό να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας μας, με αντίπαλο την ΑΕΛ, στο Στάδιο Αλκαζάρ, σήμερα το απόγευμα (16/1, 17:00).

Στο πλαίσιο αυτού, σας συνιστούμε να μην επιχειρήσετε τη μετάβασή σας στο γήπεδο, κατά την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, καθώς αφενός δε θα σας επιτραπεί η είσοδος εντός αυτού, αφετέρου θα αμβλυνθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ενδεχόμενων επεισοδίων».

Σφυρίζει ο Κατσικογιάννης

Τη σημερινή αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και της Νίκης Βόλου ορίστηκε να διευθύνει ο διαιτητής Κατσικογιάννης του Συνδέσμου Ηπείρου. Τελευταία φορά που ο 36χρονος διαιτητής διηύθυνε ματς της Νίκης, ήταν το πρόσφατο στην Ηγουμενίτσα, που έφερε την ήττα 2-0 από τον Θεσπρωτό, ενώ σε άλλα εννιά παιχνίδια από το 2008 και μετά έχουν συναντηθεί οι δρόμοι των κυανόλευκων με τον Ηπειρώτη ρέφερι. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Λιόντος (Ηπείρου), Διαμαντής (Ηπείρου) και 4ος ο κ. Τάσης (Ηπείρου).

Αναλυτικά τα παιχνίδια της Νίκης με διαιτητή Κατσικογιάννη είναι:

14/12/08 Νίκη-Μακεδονικός 0-0

6/12/09 Τρίκαλα-Νίκη 1-1

15/09/13 Εθνικός Γαζώρου-Νίκη 1-2

20/10/13 Νίκη-Απόλλων Καλ. 4-0

2/2/14 Νίκη-Αιγινιακός 0-1

22/11/15 Φαρκαδόνα-Νίκη 1-1

(0-3 μετά από ένσταση)

9/10/16 Αστέρας Πετριτή-Νίκη 1-3

4/11/18 Νίκη-Ολυμπιακός Β. 0-0

5/6/21 Νίκη-Καλαμάτα 2-2

1/12/21 Θεσπρωτός-Νίκη 2-0

Η ΑΕΛ από την πλευρά της έχει δει τον Κατσικογιάννη να διευθύνει τα παρακάτω παιχνίδια της:

1/11/15 ΑΕΛ-Ολυμπιακός Β. 1-0

4/10/15 ΑΕΛ-Πανελευσινιακός 3-1

26/3/16 Αγροτικός Αστέρας-ΑΕΛ 0-1

30/9/17 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

13/10/14 ΑΕΛ-Απόλλων Καλ. 2-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου