ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αγγιξε το διπλό…

αγγιξε-το-διπλό-19075

Αλλά έμεινε στο 1-1 η Νίκη Βόλου με τον Απόλλωνα στην 4η σερί ισοπαλία

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 20’ με τον Λαλίν η Νίκη Βόλου δεν μπόρεσε να κρατήσει το διπλό στα χέρια της μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, γνωρίζοντας την ισοφάριση στο 52’ από τον Φαρινόλα για την 23η αγωνιστική της Football League.

Με τέσσερις απουσίες (Σκούφαλης – Φλίγκος – Τάντιτς – Ουέλινγκτον) αλλά δίχως να της λείπει το πάθος και ο αγωνιστικός τσαμπουκάς η Νίκη έδειξε ψυχή κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμη και με τους τρεις βαθμούς από μία δύσκολη έδρα.

Το α΄ μέρος Με σχήμα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα της Νίκης ο Λεωνίδας Μπίλης στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο των κυανόλευκων έπειτα από την αποχώρηση του Στέλιου Μανωλά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βούρας, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ψιάνος, Καρατζάς, Βέρτζος και Κοντοδήμος.

Στη μεσαία γραμμή ο Ριζογιάννης με τον Χατζή ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Πουρτουλίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και στα δεξιά κινούνταν ο Κυριάκος με τον Λαλίν στα αριστερά και τον Τζιώρα στην κορυφή της επίθεσης.

Η Νίκη έδειξε να ξεκινά ορεξάτη στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τον Απόλλωνα προκειμένου να κλέψει τη μπάλα και να βγει απέναντι από την εστία του Γουμάγια.

Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Πουρτουλίδης έψαξε για να βρει με ψηλοκρεμαστή κάθετη μπαλιά τον Κυριάκο στο 7ο λεπτό, αλλά μέσα στη περιοχή του Απόλλωνα απομάκρυναν τον κίνδυνο οι Δεληζήσης και Γουμάγιας σε κόρνερ.

Στην εκτέλεσή του ο Κυριάκος βρήκε τον Βέρτζο, όμως η κεφαλιά του αμυντικού της Νίκης σταμάτησε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Απεναντίας οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη δημιούργησαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 13ο λεπτό, με τον Μανιά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας έπειτα από λάθος γύρισμα του Καρατζά, όμως το σουτ που έπιασε με το αριστερό κατέληξε άουτ.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει προκειμένου να πετύχει πρώτη γκολ και στο 17’, έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου αυτή τη φορά από τα δεξιά, ο Κοντοδήμος έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά απομάκρυνε με δεύτερη προσπάθεια ο Καραμαλίκης.

Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 19’ δια ποδός Λαλίν. Ο Πουρτουλίδης που είχε βγει από τα δεξιά πήρε την πάσα από τον Ψιάνο που σέντραρε με το αριστερό για να δει τον επιθετικό από την Ονδούρα να κινείται μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα. Με πάσα πάρε – βάλε ο Λαλίν σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Νίκης στο πρωτάθλημα έπειτα από επτά συμμετοχές και όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους περίπου 150 υποστηρικτές των κυανόλευκων που δεν σταμάτησαν λεπτό να ενθαρρύνουν την ομάδα τους.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια και στα επόμενα δέκα λεπτά έδωσαν χώρο στον Απόλλωνα στην προσπάθεια να διαφυλάξουν το 0-1. Έτσι ο Ψιάνος στο 28ο λεπτό απομάκρυνε επικίνδυνη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Νίκης με τον Μανιά να περιμένει τη μπάλα από σέντρα του Φαρινόλα.

Η Νίκη στα επόμενα λεπτά ωστόσο πήρε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα, όμως τη τελευταία στιγμή και ενώ ο Κυριάκος βρέθηκε στην περιοχή του Απόλλωνα στο 32’ τον πρόλαβε η άμυνα των γηπεδούχων απομακρύνοντας.

Το τελευταίο σουτ στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 38ο λεπτό με τον Μανιά να μένει αφύλακτος μέσα στη μεγάλη περιοχή της Νίκης, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε τον Βούρα, περνώντας πολλά μέτρα πάνω από την κυανόλευκη εστία.

Το β΄ μέρος Στην επανάληψη η Νίκη γνώρισε την ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και τελικά να δικαιώνονται στο 52’ με τον Κιάσσο να πραγματοποιεί τη σέντρα από τα δεξιά και τον Φαρινόλα να πιάνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Νίκης με την υποψία επιθετικού φάουλ από τον σκόρερ στον Καρατζά.

Παρά την ισοφάριση η Νίκη δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να σημειώσει ακόμη ένα τέρμα. Στο 59’ φάουλ του Κυριάκου πέρασε πάνω από την εστία του Γουμάγια, ενώ τέσσερα λεπτά μετά και στο 63’ από πάσα του Πουρτουλίδη ο Λαλίν βγήκε απέναντι από την αντίπαλη εστία, αλλά πιεζόμενος από δύο ποδοσφαιριστές σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα μάλιστα, απόντος του Κυριάκου που είχε αντικατασταθεί, ανέλαβε στο 79ο λεπτό να εκτελέσει και φάουλ με τη μπάλα να περνά ανάμεσα από το τείχος και την τελευταία στιγμή να απομακρύνει ο Γουμάγιας.

Η Νίκη παίζοντας κυρίως στη κόντρα έχοντας κλείσει παράλληλα τους διαδρόμους προς τους αντιπάλους με τον Σαμαρά να συμβάλει σε αυτό προσπάθησαν να χτυπήσουν για ακόμη μία φορά στο 80’.

Τότε ο νεοεισελθών Παππάς έκανε τη σέντρα με τον Λαλίν να πιάνει τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία του Γουμάγια με τους Τζιώρα και Σαμαρά να μην καταφέρνουν να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Στο 87’ έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Καραμαλίκη, ο Φαρινόλα έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Παπαδόπουλο.

Στις καθυστερήσεις η Νίκη Βόλου βγήκε στην αντεπίθεση με τον Παππά, αλλά ο μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων έχασε τη μπάλα με τον Τζιώρα να περιμένει αφύλακτος την πάσα μέσα στην περιοχή.

Η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κοντοδήμος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γουμάγιας δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Λαλίν έπιασε ανάποδο σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Χατζής δεν μπόρεσε να πιάσει τη κεφαλιά και ο Σαμαράς γύρισε για να απομακρύνει ο Δεληζήσης.

Δήλωσαν… Λεωνίδας Μπίλης – Προπονητής Νίκης:

«Ήρθαμε να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μετά από τον άτυχο αγώνα που είχαμε με τον Ηρακλή Ψαχνών και σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του αντιπάλου έκανε πιο δύσκολη την αποστολή μας.

Νομίζω ότι προσεγγίσαμε το ματς σωστά, με σωστές τοποθετήσεις στο πρώτο ημίχρονο, αφού γνωρίζαμε τον τρόπο ανάπτυξης. Στο β’ ημίχρονο ξεκινήσαμε με ένα γκολ το οποίο ήρθε σε μια φάση που δεν λειτουργήσαμε σωστά, παρότι είχε παραπονεθεί ο Καρατζάς πως δεν ήταν καλά. Καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και θέλω να το αφιερώσω στον σύνδεσμο φιλάθλων Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης, επειδή με ένα δικό τους σύνθημα μίλησα στα παιδιά στα αποδυτήρια. Τους είπα πως πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας, τιμή για το σήμα που φοράμε και δύναμη για να προσπαθούμε».

Έντονα παράπονα αναφορικά με τη διαιτησία εξέφρασε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σταμάτη Βελής μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ επιτέθηκε και στον διαιτητή με το τελευταίο σφύριγμα, μιας και οι Απολλωνιστές ζήτησαν πέναλτι στη φάση του 87ου λεπτού. «Αυτό που έγινε ήταν ένα έγκλημα κατ’ εξακολούθηση. Το καταδικάζω και λέω πως όποιος μας μεταχειριστεί έτσι την επόμενη φορά θα έχει την ίδια αντιμετώπιση. Η Νίκη Βόλου είναι καθαρή ομάδα. Την προηγούμενη αγωνιστική δέχθηκε μια αδικία που την πήρε αυτή την αγωνιστική πίσω.

Λέω πως όποιος μας μεταχειριστεί έτσι την επόμενη φορά θα έχει την ίδια αντιμετώπιση. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη Νίκη Βόλου, άλλοι κανονίζουν αυτά τα πράγματα και έχουν τους «κυρίους» αυτούς για να τα εκτελούν. Θέλω να ζητήσω συγνώμη επειδή παραφέρθηκα στο τέλος της αναμέτρησης και μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα συμβεί αυτό πάλι αν συμβούν τα ίδια».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου