ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με Χατζάρα… η συνέχεια

με-χατζάρα-η-συνέχεια-18845

Ο έμπειρος προπονητής αναλαμβάνει από σήμερα τη Νίκη

Με νέο προπονητή θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα η Νίκη Βόλου και ο νέος τεχνικός ηγέτης θα είναι από σήμερα ο έμπειρος Γιώργος Χατζάρας, που θα καθίσει στον πάγκο της την Κυριακή κόντρα στην προηγουμένη ομάδα του τον Πιερικό με τη βολιώτικη ομάδα να θέλει επιστροφή στις νίκες μετά από ένα μήνα.

Ο Στέλιος Μανωλάς αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου μετά το πρώτο ματς του β΄ γύρου με τον Ηρακλή Ψαχνών, ο βοηθός του Λεωνίδας Μπίλης κάθισε στον πάγκο στο προχθεσινό ματς στην Ριζούπολη, αλλά στη Νίκη έψαχναν κάτι πιο έμπειρο.

Ακούστηκαν ονόματα όπως του Άκη Μάντζιου, του Νίκου Παντέλη, του Γιώργου Στράντζαλη και του Γιώργου Χατζάρα, στον οποίο κατέληξε για να πορευτούν μαζί. Υπενθυμίζεται πως ο Χατζάρας βρίσκεται χωρίς ομάδα, μετά την… αναγκαστική παραίτησή του από το «τιμόνι» του Ηρακλή, μετά τις πιέσεις που είχε δεχθεί από τους φίλους του «Γηραιού»και έτσι τελευταία του ομάδα ήταν ο Πιερικός.

Οι δύο πλευρές ήταν χθες το μεσημέρι πολύ κοντά σε συμφωνία και τελικά τα βρήκαν, με τη βολιώτικη ΠΑΕ το απόγευμα να ανακοινώνει και επίσημα τον «γάμο», με τον νέο πλέον προπονητή να αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη Πέμπτη, ενώ σήμερα θα έχει και την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Γιώργο Χατζάρα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (28/2), στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Πανθεσσαλικού.

Αύριο θα γίνει η παρουσίασή του στους παίκτες και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η προπόνηση της ομάδας».

Ο Γιώργος Χατζάρας γεννήθηκε στις 23/11/1953 στη Θεσσαλονίκη και σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το 1970 ως το 1975 στον Άρη, ενώ για τα επόμενα οκτώ χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Βέροιας. Μάλιστα είχε συμμετοχές και με την Εθνική Ελπίδων.

Με τη λήξη της θητείας του ως ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Χατζάρας ανέλαβε κατ’ ευθείαν ομάδες των ερασιτεχνικών κατηγοριών και στη συνέχεια της Δ’ Εθνικής. Αποκορύφωμα της επιτυχίας του ήταν η πορεία του με την ομάδα της Σκύδρας (1994-98), η οποία ανέβηκε δύο κατηγορίες και έκανε ικανοποιητική πορεία και στην Γ’ Εθνική.

Η πρώτη εμπειρία του Χατζάρα με τα μεγάλα σαλόνια ήταν το 1998-99 στη Βέροια, όπου ανέλαβε στην 9η αγωνιστική. Το καλοκαίρι του 1999 αναλαμβάνει το Αιγάλεω και μέσα σε τρία χρόνια το οδηγεί στην Α’ Εθνική.

Το 2004 θα γίνει ο πρώτος προπονητής που το οδηγεί στην Ευρώπη. Με την ολοκλήρωση του κύκλου του στο Αιγάλεω, το καλοκαίρι του 2004 θα αναλάβει τον Άρη, σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Ωστόσο δεν καταφέρνει να τον κρατήσει στην Α’ Εθνική και φεύγει το καλοκαίρι του 2005.

Το Νοέμβριο του 2005 το Αιγάλεω τον προσλαμβάνει και πάλι, αλλά δεν θα έχει ανάλογη επιτυχία, αφού μένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2007. Το καλοκαίρι του 2007 συμφωνεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε Ηλυσιακό και Πιερικό.

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας Χατζάρα – Νίκης Βόλου ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε στο a-sports.gr και δήλωσε για το νέο ξεκίνημα στον πάγκο των «κυανόλευκων»: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, όπου πολλές ομάδες πάνε για την άνοδο… Η Νίκη είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό και ιστορία. Αυτά τα στοιχεία τα μετρά κάθε προπονητής… Θα δώσω τα πάντα για να πετύχει το στόχο της η ομάδα. Και εννοείται ότι ο στόχος της Νίκης Βόλου είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά…».

Σε ερώτησή για το πότε πιάνει δουλειά, ο Χατζάρας απάντησε: «Αμέσως… Την Κυριακή θα κάτσω στον πάγκο». Η Νίκη πάντως την Κυριακή θέλει επιστροφή στις νίκες καθώς αγνοεί το τρίποντο από τις 20/1/ όταν κέρδισε άνετα την Παναχαϊκή 3-1, για να ακολουθήσουν μια ήττα στη Φυλή από τον Θρασύβουλο 1-0, δυο ακόμη ισοπαλίες εκτός με Δόξα Δράμας 1-1 και μετά το ρεπό με Εργοτέλη στην Κρήτη 0-0. Με την έναρξη του β΄ γύρου η Νίκη Βόλου είχε πάλι ισοπαλίες με Ηρακλή Ψαχνών (0-0) στο Βόλο και την Τετάρτη με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη 1-1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου