ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στα κυανόλευκα το ντέρμπι, 1-0 η Νίκη τον Ολυμπιακό

στα-κυανόλευκα-το-ντέρμπι-1-0-η-νίκη-τον-ο-183262

To μεγάλο βολιώτικο ντέρμπι μετά από δύο αναβολές έγινε σήμερα Πέμπτη κανονικά, με τη Νίκη να κερδίζει δίκαια με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου με γκολ του Τσουκαλά στο 29’ μετά από ασίστ του Ροχάνο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Νίκη ήταν ανώτερη στο πρώτο μισό του αγώνα και στο δεύτερο, που ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, έκανε σωστή διαχείριση και κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Μπάγιτς στο τέρμα, όλη πλευρά έπαιζαν οι Κάσσος (δεξιά), Πάνος (αριστερά), στην άμυνα την τριάδα αποτέλεσαν οι Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Ανδρέου, οι τρεις κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε, Κυριακίδης Τσουκαλάς, ενώ στην επίθεση είχε πιο περιφερειακό ρόλο ο Λούκας Γκαρσία και κλασικός προωθημένος ήταν ο Ροχάνο.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Βούγιοβιτς έπαιξε βασικός κάτω από τα δοκάρια, οι Στάμου, Φιλίποβιτς ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Γραικός (δεξιά) και Παπακώστας (αριστερά) τοποθετήθηκαν στα άκρα της άμυνας. Ντιαμπί, Κόλα και Χατζής ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ τον φορ Βερνάρδο βοηθούσαν από τα πλάγια οι Κατσούκης από τη δεξιά πλευρά και Σκοπελίτης από την αριστερή, που κάποια στιγμή άλλαξαν αμοιβαία θέση.

Καλύτερη η Νίκη στο πρώτο

Η Νίκη στο πρώτο μέρος ήταν η ομάδα που πίεζε και ο Ολυμπιακός Βόλου η ομάδα που αμυνόταν. Παρόλ’ αυτά, μέχρι να γίνει το 1-0, οι κυανόλευκοι, παρά την εικόνα κυριαρχίας τους, δεν είχαν φτάσει στην πολύ μεγάλη φάση, με τον Λούκας Γκαρσία στο 10’ να σπαταλά τη δική εξαιρετική ατομική προσπάθεια με ένα πολύ άστοχο σουτ, ενώ αυτά των Κυριακίδη στο 14’ και του Μέτσε στο 16’ μετά από κλέψιμο στον Ντιαμπί ήταν πιο αξιόλογα, αλλά τα μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος Βούγιοβιτς, που ήταν σταθερός και καθάρισε και αρκετές φάσεις στον αέρα μετά από πολλά στημένα χτυπήματα των γηπεδούχων.

Τελικά, στο 29’ άνοιξε το σκορ. Ο Λούκας Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Ροχάνο από κανονική θέση έστρωσε με το στήθος στον Τσουκαλά, που ήρθε από πίσω και με προβολή νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, που προσπάθησε να τον προλάβει, πέφτοντας στα πόδια του.

Ο σκόρερ πήγε μαζί με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσει μπροστά στη φωτογραφία του Παναγιώτη Αθανασίου, που στήθηκε στο κέντρο της απέναντι από τη σκεπαστή κερκίδας. Μάλιστα πριν το ματς και οι 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν απέθεσαν ένα λουλούδι στο σημείο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το γκολ που δέχθηκε, δεν αντέδρασε αμέσως, αλλά θέλησε να βγει πιο μπροστά και στο 36’ ο Χατζής μετά την πάσα του Γραικού είχε ένα σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 61’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λούκας Γκαρσία μπλόκαρε ο Βούγιοβιτς, ενώ στο 66’ αδύναμη ήταν η μακρινή κεφαλιά του Κουντουριώτη μετά τη σέντρα του Σκοπελίτη (έπαιξε αριστερό μπακ στο δεύτερο μέρος) και η μπάλα πήγε αργά στα χέρια του Βούγιοβιτς, ενώ στην απέναντι εστία στο 67’ ο Πάνος είχε συγκλίνει στον άξονα και σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 74’ η μπάλα πέρασε από Ασαμόα και Βερνάρδο, για να φτάσει στον Κουντουριώτη, ο οποίος πιέστηκε και γλίστρησε τη στιγμή που πήγε να κάνει το σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, με συνέπεια να μην ανησυχήσει καθόλου τον Βούγιοβιτς, που πάλι δεν προβληματίστηκε καθόλου στο 79’ σε τελείως άστοχη κεφαλιά του Φιλίποβιτς μετά το κόρνερ του Κόλα.

Τελικά, το 1-0 έμεινε έως το τέλος και η Νίκη πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στον μεγάλο της αντίπαλο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Πάνος (84’ Αθανασίου), Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Ανδρέου, Μέτσε, Κυριακίδης (83’ Παναγιωτίδης) Τσουκαλάς, Λούκας Γκαρσία (70’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο (57’ λ. τρ. Τζιώρας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βούζας): Βούγιοβιτς, Στάμου, Φιλίποβιτς, Γραικός, Παπακώστας (46’ Νάνι), Ντιαμπί (46’ Κουντουριώτης), Κόλα (83’ Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Χατζής, Κατσούκης (70’ Ασαμόα), Βερνάρδος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου