ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Κυανόλευκη» εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου

κυανόλευκη-εθελοντική-αιμοδοσία-σ-159886

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ερασιτεχνική και η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας “Η Αλληλεγγύη”, στη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, το πρωί της Τετάρτης (9/2).

Από τη μεριά του, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”, Ιγνάτιος Γελαγώτης, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε την ομάδα μας για την εκ νέου συνεργασία μας και τόνισε τη σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Είμαστε ευγνώμονες, ως εθελοντές αιμοδότες, στην οικογένεια της Νίκης Βόλου, στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη. Είμαι Νικιώτης, μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία και το θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η ομάδα μας βοηθάει για πολλοστή φορά, σε μία τέτοια πρωτοβουλία. Η ομάδα αυτή πρωτοπορεί ξανά, όπως και σε πολλά ακόμα φάσματα του κοινωνικού βίου, η βοήθειά της, σε σύνολο, είναι πολύτιμη. Θέλουμε κοντά μας τους αιμοδότες, τη νεολαία κι εσείς συμβάλλετε σε αυτό.

Η σημερινή αιμοδοσία είχε μεγάλη ανταπόκριση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Πιστεύω πως το επιπλέον κίνητρο που δόθηκε, καθώς η σημερινή δραστηριότητα πραγματοποιείται στη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ο Παναγιώτης Αθανασίου ήταν χρόνια αιμοδότης, μας βοηθούσε πολύ συνεργαζόμασταν χρόνια και, αμέσως μετά το θάνατό του, πρότεινα αμέσως τη διοργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας και στη Νίκη Βόλου, και στον Όμιλο Φιλάθλων.

Το αίμα είναι πολύτιμο, πολλοί άνθρωποι δίπλα μας το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και χρειάζονται περίπου δύο φιάλες αίμα τον μήνα. Ο κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί, να μη φοβάται να δώσει αίμα, στο πλαίσιο της πανδημίας, διότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ των δύο πραγμάτων. Δώστε αίμα, βοηθήστε τους ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται και καλώ όλα τα σωματεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νίκης και να στηρίξουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες”.

Από τη μεριά του, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Κικίλιας, ανέφερε τα εξής:

“Σε τέτοιες περιστάσεις, τα πολλά λόγια είναι περιττά, δε χρειάζεται να λέμε παραπάνω πράγματα, απ’ όσα ένας κοινός νους μπορεί να αντιληφθεί, σχετικά με το πόσο πολύτιμη είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Η ανάγκη για αίμα είναι τεράστια.

Αρκεί κάποιος να μιλήσει 2-3 λεπτά με τους ανθρώπους του συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία, για να καταλάβει. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμμετείχαν και στήριξαν τη σημερινή προσπάθεια, τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε, επίσης, και τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, για την παραχώρηση του προαύλειου χώρου. Σίγουρα, είναι μία δραστηριότητα που σηματοδοτεί την αρχή για πολλές ακόμα παρόμοιες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν μακροπρόθεσμα, από πλευράς μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε, στη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ, δε θα ξεχάσουμε την αγάπη του για την ομάδα. Ήταν ένας ακούραστος και αθόρυβος εργάτης της, ποτέ δεν ήθελε να ακούγεται. Ας τιμούμε τη μνήμη του και η οικογένειά του να ζει και να τον θυμάται, γνωρίζουμε όλοι πόσο κοστίζει σε όλους μία τόσο αιφνίδια απώλεια”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου