ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τζιώρας: «Μακάρι να ξαναζούσαμε αύριο το ίδιο»

τζιώρας-μακάρι-να-ξαναζούσαμε-αύριο-157775

Αύριο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας της Νίκης με τον Ηρακλή για την 18η αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λιγκ 2 (1ος όμιλος) στο Πανθεσσαλικό στις 14.45 -με τηλεοπτική μετάδοση από το ERTSPORTS- κι όχι την Κυριακή, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τη διοργανώτρια αρχή, με τους κυανόλευκους και τον κόσμο τους να θυμούνται πολύ καλά πως το τελευταίο χρονικά ματς Νίκη-Ηρακλής ήταν αυτό της 1ης Ιουνίου 2014. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει στο γεμάτο Πανθεσσαλικό με 4-0 και είχαν πάρει πανηγυρικά την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ ως πρωταθλητές.

Μετά απ’ αυτό το ιστορικό παιχνίδι οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί στον Βόλο και ο «κρίκος» που συνδέει τις δύο αυτές αναμετρήσεις είναι ο Χρήστος Τζιώρας, ο οποίος τότε είχε σκοράρει μόλις στο 1’ και είχε ανοίξει τον δρόμο για τον θρίαμβο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον αγαπημένο παίκτη διαχρονικά της νικιώτικης εξέδρας, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι που μακάρι να μπορούσαμε να το ξαναζήσουμε με τον ίδιο κόσμο και με τον ίδιο στόχο, δηλαδή να το κερδίζαμε και να βγαίναμε κατηγορία.

Το Σάββατο δεν θα είναι έτσι, αλλά δεν τίθεται θέμα ότι πρέπει να το δούμε σοβαρά. Πρέπει να μπούμε με πολλή ορμή και πολλή δύναμη, για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους και ας ελπίσουμε ότι του χρόνου με τον Ηρακλή θα τύχει να ζήσουμε κάτι ανάλογο μ’ αυτό που ζήσαμε και τότε.

Μακάρι να ήταν τα πράγματα, όπως τότε, και χωρίς περιορισμούς. Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμη, να αρθούν αυτά τα μέτρα, για να έρχεται πιο πολύς κόσμος και να βλέπει την ομάδα από κοντά.

Σίγουρα, δεν θα μπορούσα να προβλέψω ότι οκτώ χρόνια περίπου μετά θα ήμουν ο μοναδικός παίκτης σήμερα στη Νίκη που είχε ζήσει εκείνο το παιχνίδι. Μακάρι και αύριο το κίνητρο να ήταν η άνοδος και να είχαμε και 14.000 κόσμο, όπως εκείνη τη μέρα».

Σε ό,τι αφορά στην άποψη που έχει σχηματίσει για τον Ηρακλή, ο 33χρονος φορ επεσήμανε: «Είναι μια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν χημεία και ένα καλό δέσιμο μεταξύ τους, ενώ τρέχουν πάρα πολύ. Όμως, πιστεύω ότι δεν έχουν την εμπειρία που έχουμε εμείς εκτός από λίγους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στην Α’ Εθνική.

Αν εμείς αξιοποιήσουμε την έδρα μας, επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και εκμεταλλευτούμε την εμπειρία μας, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ξαναμπαίνουν και πάλι σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το πολύ βαρύ πρόγραμμα: «Είναι θετικό, γιατί πολλές φορές λόγω του κορονοϊού και των τραυματισμών πηγαίναμε στο γήπεδο και ήμασταν 14 και 15 άτομα. Σήμερα (σ.σ. χθες) παίξαμε δίτερμα με δύο ενδεκάδες, κάτι που δεν το κάναμε το προηγούμενο διάστημα, ενώ είναι καλό που κάποιοι ποδοσφαιριστές μπόρεσαν να πάρουν ανάσες».

Για το πώς βλέπει ότι πλέον η Νίκη διαθέτει τρεις φορ πρώτης γραμμής, αφού ήρθε και ο Κουσκουνάς: «Είναι πάρα πολύ καλό, γιατί και η ομάδα έχει λύσεις, αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ μας».

Κουσκουνάς: «Ακόμη καλύτερο

ντεμπούτο, αν έβαζα και το γκολ»

Συνέντευξη στο Ρ/Σ Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico έδωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης, Νίκος Κουσκουνάς, ο οποίος ρωτήθηκε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την πόλη του Βόλου: «Όλα είναι τέλεια μέχρι στιγμής. Ο Βόλος είναι μία υπέροχη πόλη και πιστεύω να πάνε όλα καλά».

Για το πώς ήρθε στη Νίκη Βόλου: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με το που έμαθε ο κόουτς (σ.σ. Αλέκος Βοσνιάδης) ότι έμεινα ελεύθερος, με πήρε αμέσως τηλέφωνο. Απέκλεισα όλες τις άλλες ομάδες και μίλησα με τον ίδιο και με τη διοίκηση της Νίκης».

Για το τι τον έπεισε να έρθει στην ομάδα: «Με έπεισε ο κόουτς, με τον οποίον έχω καλές σχέσεις, καθώς τον είχα και άλλη φορά προπονητή, ενώ ξέρω τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους ήμασταν και συμπαίκτες. Ο κ. Βοσνιάδης μου παρουσίασε το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και έτσι, όπως μου το παρουσίασε, αυτό ακριβώς βρήκα».

Για το γρήγορο ντεμπούτο του με τον Πανσερραϊκό: «Ήταν ωραίο συναίσθημα. Αν πετύχαινα και το γκολ, θα ήταν ακόμη καλύτερα. Η μπάλα όμως έτσι είναι. Εχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια, για να σκοράρω».

Για το πώς βλέπει το ρόστερ της Νίκης και τη θέση της ομάδας: «Η Νίκη βάσει του ρόστερ που έχει, αδικείται από τη βαθμολογία. Εχει έμπειρους παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Είναι έτσι το πρωτάθλημα που είναι ανοιχτό ποιες θέσεις θα πάρουν οι ομάδες. Έχουμε ακόμη έναν γύρο και βλέπουμε αποτελέσματα που αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς έρχονται».

Για τον ανταγωνισμό με τους Ροχάνο και Τζιώρα που αγωνίζονται στη θέση του: «Ανταγωνισμός θα υπάρχει σίγουρα, αλλά είναι πολλά τα παιχνίδια ακόμη και πιστεύω ότι θα χρειαστούν όλοι, για να βοηθήσουμε την ομάδα».

Για το αυριανό ματς με τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, χωρίς να είναι τόσο έμπειρη, αλλά με τα νέα παιδιά που έχει το παλεύει βάσει και των αποτελεσμάτων που βλέπουμε ότι φέρνει. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, διότι είμαστε καλύτεροι».

Επιστροφές ενόψει Ηρακλή

Ο Λούκας Γκαρσία, που εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, επιστρέφει και είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, όπως άλλωστε και ο Μιράντα, που έχοντας λείψει για έναν μήνα και πλέον στο Κόπα Αφρικα, μπαίνει και πάλι στο κλίμα της ομάδας. Επίσης, φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Ροχάνο, που έμεινε δύο ματς εκτός, τόσο με ΠΑΟΚ Β’ όσο και με Πανσερραϊκό.

Σκοράρει τετραπλάσια

εκτός έδρας ο Ηρακλής

O Ηρακλής είναι πολύ πιο παραγωγικός εκτός έδρας, αφού ως γηπεδούχος έχει βάλει μόλις τρία γκολ και έχει δεχθεί τρία, ενώ ως φιλοξενούμενος έχει σκοράρει 12 φορές και έχει 7 τέρματα παθητικό με απολογισμό 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα μακριά από το Καυτανζόγλειο, κάτι που δείχνει τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας για τη Νίκη στην αυριανή αναμέτρηση. Μάλιστα το +5 εκτός έδρας αποτελεί μαζί με τη Βέροια το καλύτερο γκολ-αβερέιτζ για εκτός έδρας παιχνίδια στον πρώτο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2.

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διαγωνισμός

Σήμερα στις 18.30 ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ παίκτη της Νίκης στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Ανακοίνωσε μεταγραφή ο Ηρακλής

Την απόκτηση του Νταμιάν Σίλβα έκανε γνωστή ο Ηρακλής. Ο 20χρονος αμυντικός μέσος κατάγεται από την Ουρουγουάη και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ντεφενσπόρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου