ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κολλημένη με το «Χ»

κολλημένη-με-το-χ-15305

Ισόπαλη κόντρα στον Πιερικό αναδείχθηκε η Νίκη Βόλου μιας και στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής έμεινε στο 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως στο πρώτο μέρος.

Οι κυανόλευκοι στο ντεμπούτο του Γιώργου Χατζάρα ήταν καταιγιστικοί και έπαιξαν μονότερμα τον Πιερικό όμως τους έλειψε το εύκολο γκολ που θα τους χάριζε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η Κυριακάτικη ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία των κυανόλευκων οι οποίοι αγνοούν την χαρά της νίκης από το παιχνίδι με την Παναχαϊκή ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα στη Φυλή από τον Θρασύβουλο.

Συγκεκριμένα οι Βολιώτες έχουν να κερδίσουν από τις 20 Ιανουαρίου και ακολούθησαν στη συνέχεια η ήττα από τον Θρασύβουλο (1-0) και οι ισοπαλίες με Δόξα Δράμας εκτός (1-1), Εργοτέλη εκτός (0-0), Ηρακλή Ψαχνών εντός (0-0), Απόλλωνα Σμύρνης εκτός (1-1) και η προχθεσινή με τον Πιερικό σε ένα παιχνίδι που όλοι πίστευαν ότι η Νίκη θα επιστρέψει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Το πρώτο μέρος

Ο Γιώργος Χατζάρας επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Βούρα ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Ψιάνος, Σαμαράς, Βέρτζος και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή οι Χατζής και Πουρτουλίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Σκούφαλη και Παππά να παίζουν δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες με τον Κυριάκο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λαλίν.

Μπορεί η Νίκη να ξεκίνησε με διάθεση να σημειώσει ένα γρήγορο τέρμα προκειμένου να φύγει το άγχος ωστόσο βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς την ισοφάριση.

Και αυτό γιατί στη μοναδική επίσκεψη των Κατερινιωτών στη περιοχή του Βούρα κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με κοντινό σουτ του Μανίκα μόλις στο 10ο λεπτό που ξεκίνησε από πλάγιο στα αριστερά και κεφαλιά πάσα του Καθάριου και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε χαθεί τεράστια ευκαιρία με τον Σκούφαλη να βρίσκεται μέσα στη περιοχή και να σουτάρει παράλληλα με την εστία του Βασιλειάδη.

Μετά το σοκ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν και θα τα κατάφερναν στο 18ο λεπτό αν ο επόπτης δεν είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Χατζή.

Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου ο Βασιλειάδης έδιωξε με γροθιές για να φθάσει η μπάλα στα αριστερά της περιοχής όπου ο Βέρτζος είδε δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι όμως ο Χατζής βρισκόμενος μπροστά από τον τερματοφύλακα του Πιερικού σηκώθηκε η σημαία στερώντας από τους γηπεδούχους ένα όμορφο όσο και πολύτιμο γκολ.

Όμως η Νίκη δεν έμεινε εκεί αυξάνοντας ολοένα την πίεση στα αντίπαλα καρέ.

Στο 22ο λεπτό ο Χατζής έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Λαλίν όμως για λίγα εκατοστά η μπάλα πέρασε άουτ με την ίδια κατάληξη να έχει και το σουτ με το αριστερό από τον Ψιάνο ένα λεπτό μετά.

Από μία νέα εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου στο 31ο λεπτό ο Σκούφαλης πήρε τη κεφαλιά που κατέληξε και πάλι άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (35’) η Νίκη έχασε μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι όταν ο Σκούφαλης ελίχθηκε από τα δεξιά για να βγάλει πάσα πάρε-βάλε στον Πουρτουλίδη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 36ο λεπτό ο Κυριάκος βρήκε τον Σκούφαλη με κάθετη πάσα αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ προς απογοήτευση των γηπεδούχων οι οποίοι ίδρωναν αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν.

Μία από τις τελευταίες και σημαντικότερες στιγμές για τη Νίκη στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 38ο λεπτό όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ που είχε κερδίσει ο Ψιάνος και ο Λαλίν έπιασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στο χορτάρι και στη συνέχεια να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους είναι ότι η Νίκη δημιούργησε 10 τελικές φάσεις δίχως όμως να καταφέρει να σκοράρει τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι με ένα σουτ σημείωσαν το μοναδικό τέρμα στα πρώτα 45 λεπτά όπου η Νίκη είχε κερδίσει και 5 κόρνερ.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη και στο πρώτο λεπτό ο Λαλίν πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά για τον νεοεισελθόντα Τζιώρα που είχε πάρει την θέση του Σκούφαλη αλλά την κεφαλιά του νεαρού επιθετικού μπλόκαρε ο Βασιλειάδης.

Τελικά η Νίκη κατάφερε να σκοράρει νωρίς στο δεύτερο μέρος και ήταν στο 48ο λεπτό όταν ο Πουρτουλίδης έψαξε και βρήκε τον Παππά ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής πρόλαβε τον Βασιλειάδη και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Η Νίκη συνέχισε να ασκεί πίεση στην αντίπαλη περιοχή προκειμένου να φθάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος αλλά παρέμεινε το ίδιο άστοχη με το πρώτο μέρος.

Με τη συμπλήρωση 54 λεπτών αγώνα από φάουλ του Κυριάκου ο Τζιώρας αστόχησε με κεφαλιά ενώ στο 67’ ο Κυριάκος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που έπιασε κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Ενα λεπτό μετά ο Παππάς αντικαταστάθηκε από τον Τάντιτς για να έρθει η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 80’ και από εκτέλεση φάουλ. Συγκεκριμένα ο Λαλίν ανέλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιά γάμα του Βασιλειάδη ο οποίος απογειώθηκε για να παραχωρήσει κόρνερ και να στερήσει από τη Νίκη το δεύτερο πολυπόθητο τέρμα.

Δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’ ο Τάντιτς είδε τον Κυριάκο να ανεβαίνει από τα δεξιά με τον τελευταίο να σεντράρει για τον Τζιώρα ο οποίος από καλή θέση τσίμπησε τη μπάλα αλλά απομάκρυνε σε κόρνερ η άμυνα. Στο 89ο λεπτό και από κόντρα που έβγαλε ο Πιερικός με τον Σεχολάρι οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το δεύτερο σουτ στον αγώνα το οποίο πέρασε πολλά μέτρα εκτός εστίας.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων η Νίκη δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με τον χρόνο από το πρώτο κιόλας μέρος και να αποσπούν ένα πολύ σημαντικό βαθμό στο Πανθεσσαλικό. Πλέον η Νίκη την Κυριακή θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή.

FootballLeague – 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Σκόρερ: 48’ Παππάς – 10’ Μανίκας

Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)

Βοηθοί: Αθανασόπουλος (Αθηνών), Κουτσογιάννος (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Βαλιώτης (Λάρισας)

Κίτρινες: Τάντιτς, Βασιλειάδης, Παπατόλιος, Μανίκας, Γιατζιζόγλου

Νίκη Βόλου (Γιώργος Χατζάρας): Βούρας, Κοντοδήμος, Σαμαράς, Βέρτζος, Ψιάνος, Σκούφαλης (45’ Τζιώρας), Πουρτουλίδης (83’ Ουέλινγκτον), Χατζής, Παππάς (68’ Τάντιτς), Κυριάκος, Λαλίν

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Βασιλειάδης, Νίκου, Μπελόσεβιτς, Ντόικιτς, Ιορδανίδης, Γιαζιτζόγλου, Αποστολίδης, Παπατόλιος (93’ Ίτσιος), Καθάριος (82’ Καραγκούνης), Μανίκας (85’ Σεχολάρι), Πολίτης.

Δήλωσαν…

Γιώργος Χατζάρας: «Η ομάδα προερχόταν από πέντε άτυχα αποτελέσματα που δεν είχε νίκη και τη θέλαμε πολύ. Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για μας όμως στη συνέχεια είχαμε την ηρεμία, ισοφαρίσαμε γρήγορα αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στις οργανωμένες άμυνες. Είχαμε 70% κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορέσαμε να τη μετουσιώσουμε σε γκολ. Νομίζω πως αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Χαθήκανε πάρα πολλές ευκαιρίες και το γκολ που πετύχαμε ήταν κόντρα σε μη οργανωμένη άμυνα. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να παίξεις καλά και να χάσεις, και το αντίθετο.Οι παίκτες όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ξεχνάνε τι έχει συμβεί στους προηγούμενους αγώνες. Οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι και βάσει των ευκαιριών που είχαμε έπρεπε να κερδίσουμε.

Για τη συνέχεια: «Εχουμε μια εβδομάδα στη διάθεσή μας ώστε να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα.Η Νίκη δεν έχει πρόβλημα με ομάδες οι οποίες είναι ποιοτικές. Εκτός έδρας, βγαίνει στην κόντρα και πετυχαίνει γκολ. Όπως είναι δύσκολο για μας το παιχνίδι άλλο τόσο δύσκολο είναι και για τον Ηρακλή που ακολουθεί».

Γιάννης Συμεωνίδης: «Παίξαμε ψυχωμένα και πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό. Πιστεύω πως στο α’ ημίχρονο μας βοήθησε το γρήγορο γκολ που βάλαμε. Στη συνέχεια δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Σε κάποιες φάσεις ήμασταν τυχεροί που δεν δεχτήκαμε κάποιο τέρμα».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου