ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κάνει αρχή… από τη Λευκάδα

κάνει-αρχή-από-τη-λευκάδα-152345
Επιμέλεια : ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Πρεμιέρα αύριο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ, όπου φέτος μετέχει και η Νικη Βόλου που θα κάνει αρχή από την Λευκάδα παίζοντας με τη Δόξα.

Η Νίκη που θα ξεκινήσει από σήμερα να βρεθεί στη Λευκάδα στοχεύει στο αυριανό ματς στις 5 μ.μ. η παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας να στεφθεί με επιτυχία. Ο προπονητής Γιώργος Ζαφειρούδης έχει δουλέψει συστηματικά τις τελευταίες 40 ημέρες με προπονήσεις και φιλικά ώστε η ομάδα να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις έχοντας και τον ενθουσιασμό, αφού έτσι κι αλλιώς προέρχεται από δυο συνεχόμενες ανόδους.

Ήδη η Νίκη έχει δώσει ένα επίσημο ματς με τους παίκτες να δείχνουν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση στον αγώνα του κυπέλλου με τους Ίκαρους Σερρών που ήταν πιο έμπειρη ομάδα στην κατηγορία, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση την περασμένη σεζόν στην Α2 μπάσκετ διεκδικώντας μέχρι τέλους την άνοδο.
Πάντως το αυριανό ματς είναι λόγω πρεμιέρας ανοικτό αλλά η Νίκη έχει ενθουσιασμό αλλά και νέα πρόσωπα τους Καραγκιολίδη, Μαλτέσιο, Φωσσέ και Θεοδωράκο που κάλυψαν τις… φυγές των Ζαρογιάννη,Τσώλη, Φρουσκλιά, Θυμνιού.
Πάντως για το αυριανό ματς ο προπονητής της Νίκης Γιώργος Ζαφειρούδης έχει αμφίβολη τη συμμετοχή του Αντώνη Χριστομάνου. Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του είναι οι Γιάννης Μαλτέσιος, Λευτέρης Στάμος, Μιχάλης Πολίτης, Γιώργος Μαυρογιάννης, Νίκος Θεοδωράκος, Ηλίας Φωσσές, Αντώνης Χριστομάνος, Παναγιώτης Παπούλιας, Σάκης Κουτίνας, Γιάννης Καραγκιολίδης, Γρηγόρης Μυστιλιάδης και Αντώνης Σαμαράς.
Ο Γ. Ζαφειρούδης
Ένα υπέρ και φέτος για τη Νίκη είναι η παρουσία του Γιώργου Ζαφειρούδη στον πάγκο της…
Ο Γ. Ζαφειρούδης μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) ανέφερε πως θέλει τη Νίκη ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και οι παίκτες να απολαύσουν την παρθενική εμφάνιση στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Ζαφειρούδης: Για την ομάδα του και τους στόχους που θέτει: «Η ομάδα πάει σε καινούρια μονοπάτια που δεν τα ξέρουν οι παίκτες. Εγώ είχα τη χαρά να έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην Α2, αλλά και πάλι δεν είχε σχέση με αυτό που υπάρχει τώρα. Για τα παιδιά σίγουρα είναι κάτι καινούριο. Οι στόχοι που μπορεί να έχει μία ομάδα σαν τη δικιά μας είναι να παρουσιάζεται ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι εντός έδρας αυτό είναι σίγουρο, εκτός έδρας όμως χρειάζεται εμπειρία κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ παράτολμο σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα κάποιος να μιλήσει για θέσεις. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει σωστά η ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

-Για την πρεμιέρα της ομάδας του στην Α2 αύριο Σάββατο: «Δεν έχω εικόνα από τη Δόξα Λευκάδας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που θα πάω σε ένα αγώνα χωρίς σκάουτινγκ κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αντίπαλο. Το μόνο που γνωρίζω είναι κάποια πράγματα που μπορούν να κάνουν κάποιοι παίκτες γιατί τους ξέρω από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά, όμως είναι σε ατομικό επίπεδο σαν ομάδα δεν γνωρίζω πως παίζει και πως έχει δέσει. Εμείς θα στηριχθούμε στις βασικές αρχές που έχουμε ως ομάδα».
-Για τα φαβορί στην φετινή Α2:«Θεωρητικά υπάρχουν έξι ομάδες που βάσει ρόστερ και εμπειρίας είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες. Τα Τρίκαλα, η Κηφισιά, η Αγία Παρασκευή, ο ΟΦΗ, ο Φιλαθλητικός και οι Ίκαροι Σερρών αν αποκτήσουν ένα πλέι μέικερ είναι οι ομάδες που μπορούν να κοιτάνε πιο ψηλά. Θεωρώ ότι αυτή η εξάδα είναι δύσκολο να σπάσει από εκεί και κάτω όμως οι υπόλοιπες ομάδες είναι λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο».
-Για το πρωτάθλημα της Α2:«Έχει πέσει πολύ το επίπεδο σε σχέση με τα πρωταθλήματα που έζησα εγώ (σεζόν 2003-04, 2005-06, 2007-09). Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό ειδικά τον ερασιτεχνικό, ο οποίος είναι κομμάτι της κοινωνίας. Προσωπικά θεωρώ ότι η Α2 είναι τελικά ερασιτεχνική κατηγορία και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Εύχομαι όλες οι ομάδες που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα να το τελειώσουν κιόλας».
Η Λευκάδα
Στην αυριανή πρώτη αντίπαλο της Νίκης Δόξα Λευκάδας προπονητής είναι ο Νίκος Βουρνάς και έχει αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ της, αφού από πέρσι έμειναν οι Ορέστης Ματενίδης, Βασίλης Βαγενάς, Ανδρέας Βουρνάς, Βαγγέλης Αρέθας και Αντώνης Τζανιδάκης.
Πήρε συνολικά 7 παίκτες που είναι οι: Κώστας Ακτύπης (Ζάκυνθος), Νίκος Δουβίτσας (επιστρέφει στην ενεργό δράση), Πάρης Μάρτζος (Πιερικός Αρχέλαος), Ντάρκο Μάτιτς (ΚΚ Κουμανόβο), Γιάννης Κουκουνιάς (ΑΕΚ Άργους), Σάββας Μανούσος (Οστράβα), Αποστόλης Ναούμης (Μαντουλίδης).
Έφυγαν πάντως οι: Βασίλης Εκινέ , Κώστας Τσότσος, Νίκος Πέττας (Ψυχικό), Γιώργος Σκουφής, Δημήτρης Κατωπόδης, Μάρκο Πέκοβιτς, Νεκτάριος Μάρουσιτς, Χρήστος Μπάλλας, Νίκος Λυμπάρης, Ντάρκο Ράλλης (Πολυκράτης), Δημήτρης Κόγκας, Αλέξης Τζώλος (δανεικός στην Αναγέννηση Φλόγα), Ανδρέας Κατωπόδης (δανεικός στον Άλιμο), Βασίλης Δημητρίου (δανεικός στον Αίολο Αστακού),
Η πρεμιέρα
Στο πρώτο τζάμπολ της Α2, αύριο και την Κυριακή οι αγώνες οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής
Σάββατο 13 Οκτωβρίου
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Ηράκλειο Σαλαβός-Ξανθός-Τσώνος Μ (Ελευθεριάδης)
Κατσιμήδιο 17.00 Αίολος Τρικάλων-Λαύριο Παφίλης-Ευφραιμίδης-Συμεωνίδης (Γκανάτσιος)
ΔΑΚ Σερρών 17.00 Ίκαροι Σερρών-Φιλαθλητικός Ταρενίδης Στ.-Λαζαρίδης Κ.-Δεληγιαννίδης (Παπαγεωργίου)
Ν. Κηφισιάς 17.00 Ν. Κηφισιά-ΚΑΠ Τσώνος Β-Θεωνάς-Καραβίτης (Καρούσης)
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λαγκαδά-ΣΕΦΑ Αρκαδικός Παγώνης-Τζαφλέρης-Φακίτσας (Δροσόπουλος)
ΔΑΚ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Νίκη Βόλου Βαρδάλος-Δημόπουλος-Κωνσταντινόπουλος (Γιοχαλής)
Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Αμαλιάδας 13.30 ΑΣΑ Κόροιβος-ΟΦ Ηρακλείου Μπίκας-Σκούτας-Θεοδωρόπουλος (Κωστής).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου