ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξανά Χαραλαμπίδης

ξανά-χαραλαμπίδης-1486

Για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια στον πάγκο της Νίκης

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης είναι από χθες ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου όπως ήθελαν τα προγνωστικά της περασμένης Τετάρτης όταν και από τον πάγκο των κυανόλευκων αποτελούσε παρελθόν ο Γιώργος Χατζάρας.

Η ήττα στην Καβάλα και το τελικό 1-0 στην 27η αγωνιστική σήμανε παράλληλα και το «τέλος» του 60χρονου τεχνικού μετά από τέσσερις αγωνιστικές με τη Νίκη να μετρά τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Η χαρά της νίκης ωστόσο αγνοείται από τις 20 Ιανουαρίου όταν και οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει με 3-1 της Παναχαϊκής για την 17η αγωνιστική. Από τότε η βολιώτικη ομάδα μετρά σε εννέα παιχνίδια δύο ήττες και επτά ισοπαλίες έχοντας υποχωρήσει στην 11η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς.

Πλέον οι κυανόλευκοι την ερχόμενη Κυριακή θα φιλοξενήσουν τον Βύζαντα Μεγάρων από τον οποίο είχαν χάσει στον πρώτο γύρο σε ένα παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο του Περικλή Αμανατίδη για να ακολουθήσουν οι Στέλιος Μανωλάς, Λεωνίδας Μπίλης και Γιώργος Χατζάρας με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να αποτελεί τον 5ο προπονητή για τη φετινή σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοίνωσε χθες την συμφωνία με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη: «Στην τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου θα βρίσκεται ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του»
Ο 43χρονος τεχνικός μάλιστα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση χθες το απόγευμα έχοντας μια πρώτη γνωριμία με τους νέους του ποδοσφαιριστές από τους οποίους ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα.

Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις τακτικής καθώς και δουλειά πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ενώ σήμερα η ομάδα θα προπονηθεί στις 13:00 και αργότερα θα ανακοινωθεί η αποστολή για το αυριανό παιχνίδι.

Απόντες από την αυριανή αναμέτρηση θα είναι οι Δημήτρης Σαμαράς και Αγγελος Βέρτζος μιας και έχουν συμπληρώσει κάρτες. Ο Σαμαράς έχει τέσσερις ενώ τις επτά έφθασε ο Βέρτζος που θα απουσιάσει και από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό την επόμενη αγωνιστική (29η).

Αντίθετα επιστρέφει ο Τάσος Κυριάκος έχοντας εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με την Καβάλα ενώ επιστρέφει και ο Ριζογιάννης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμό του σε αντίθετα με τον Τάντιτς η παρουσία του οποίου είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ποιος είναι ο Χαραλαμπίδης

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης αναλαμβάνει για τρίτη φορά τα ηνία της Νίκης Βόλου μιας και έχει καθίσει στον πάγκο της ακόμη δύο φορές. Η πρώτη επί θητείας Γιδόπουλου διήρκεσε έξι αγωνιστικές την χρονιά 2011 ενώ πέρυσι επί θητείας Δαλούκα η διάρκεια του ήταν ακόμη έξι αγώνες όλες για την Football League 2.

Ο κ. Χαραλαμπίδης έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΦΑ Θεσσαλονίκης και ως ποδοσφαιριστής έπαιξε με την Καστοριά στη Β’ Εθνική αλλά και με Παναργειακό Άργους Ορεστικού και Αναγέννηση Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Ως προπονητής ξεκίνησε στους πάγκους από την ΑΕ Αμπελοκήπων, για να ακολουθήσουν Νέα Καλλικράτεια, Νέα Τρίγλια, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ΟΦ Ιεράπετρας, Πολύκαστρο, Φωκικός, Τρίκαλα, Βέροια, Εορδαϊκός, Καλλιθέα και Δόξα Δράμας.
Συνολικά στις τρεις εθνικές κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ Εθνική έχει 130 παρουσίες με απολογισμό 40 νίκες, 34 ισοπαλίες και 56 ήττες. Παράλληλα σε 11 παιχνίδια Κυπέλλου μετρά 6 νίκες και 5 ήττες.

Μάλιστα φέτος είχε παρακολουθήσει αρκετές φορές την ομάδα της Νίκης και από κοντά πέρα από όσες αναμετρήσεις μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Τα παιχνίδια του με τη Νίκη
Πρώτη παρουσία – 2011

08/01 Νίκη Βόλου – Οδυσσέας Αν. 3-0
12/01 Πόντιοι Κατ. – Νίκη Βόλου 0-1
19/01 Νίκη Βόλου – Αετός Σκύδρας 0-0
23/01 Καλλονή ΑΕ – Νίκη Βόλου 1-0
29/01 Νίκη Βόλου – Μ. Αλέξανδρος 3-2
06/02 Δόξα Κρανούλας – Νίκη Βόλου 1-0
Δεύτερη παρουσία – 2012
29/1 Απ. Καλαμαριάς-Νίκη Βόλου 1-0
19/2 Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου 1-0
26/2 Νίκη Βόλου- ΑΕΠ Ηρακλής 1-1
4/3 Μ. Αλέξανδρος – Νίκη Β. 2-3
11/3 Νίκη Βόλου-Οικονόμος 2-1
18/3 Βατανιακός-Νίκη Βόλου 0-0

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου