ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Επέστρεψα για νέες ανόδους»

επέστρεψα-για-νέες-ανόδους-121943

Ο Καβαλιώτης τερματοφύλακας της Νίκης, Μάνος Αποστολίδης, παραμένει στον Βόλο και σε… καραντίνα λόγω του ιού COVID-19 και χθες φιλοξενήθηκε ραδιοφωνικά στον αέρα του Blue Heart FM από τον Γιώργο Μαστρογιάννη, μιλώντας για τις μέρες εγκλεισμού και τους στόχους της φετινής σεζόν, που ξεκίνησε διαφορετικά και εξελίχθηκε σε μια πορεία πρωταθλητισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του: «Εχω επικοινωνήσει με τα περισσότερα παιδιά. Είναι κάτι δύσκολο ακόμη και για εμένα που είμαι ένα άτομο περισσότερο του σπιτιού και όχι του «έξω», αλλά τώρα επειδή δεν έχουμε την ευκολία μετακίνησης και πρέπει να μένουμε σπίτι για να διασφαλίσουμε την υγεία -όχι μόνο τη δική μας αλλά και των οικογενειών μας- είναι κάτι που μας περιορίζει. Εμείς ειδικά που πρέπει να κρατηθούμε σε μια κατάσταση και θα πρέπει αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση, παρά τη μίνι περίοδο προετοιμασίας που θα υπάρξει. Μένοντας σπίτι όμως δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουμε πράγματα που θα μας διατηρήσουν σε καλή κατάσταση».

Για το αν επικοινωνεί με τον προπονητή Στάικο Βεργέτη: «Προσωπικά όχι δεν έχουμε μιλήσει, αλλά μέσα από μια κοινωνική πλατφόρμα, επικοινωνούμε ομαδικά και μας ενημέρωσε για ότι πρέπει να κάνουμε, να μείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση και να προσέχουμε τον εαυτό μας και τη διατροφή μας, γιατί σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι κάτι δύσκολο να επανέλθουμε στην κατάσταση που είχαμε βρεθεί».

Για την επικοινωνία με τους ξένους ποδοσφαιριστές και πως βιώνουν οι ίδιοι την κατάσταση: «Τα παιδιά αυτά ξέρουν, επειδή υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα ειδικά στην Ισπανία απ’ ότι στην Ελλάδα, και ανησυχούν πολύ περισσότερο. Ήξεραν από πριν πως αυτό που έρχεται είναι κάτι επικίνδυνο και εμείς το πήραμε αψήφιστα. Επικοινώνησα μαζί τους και ήξεραν πως είναι κάτι σοβαρό και έμειναν σπίτι αλλά είναι και γι’ αυτούς πολύ δύσκολο, ένα διάστημα μεγάλης αποχής, που την περνάνε μόνοι τους παραμένοντας στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να πάνε στην πατρίδα τους και να βεβαιωθούν πως είναι καλά οι οικογένειες τους και σίγουρα είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση απ’ ότι είμαστε εμείς».

Για την αγάπη των φιλάθλων προς το πρόσωπό του: «Είναι τεράστια τιμή για εμένα και ο κυριότερος λόγος που επέστρεψα στην Νίκη Βόλου είναι η αγάπη που δέχθηκα από τον κόσμο τη χρονιά της ανόδου. Το είχα πει και τότε και θα το λέω σε όλη τη ζωή μου: «Μακάρι να ζήσει κάποιος αυτά που ζήσαμε εμείς τότε την περίοδο 2013-14. Δεν περιγράφονται με λόγια, και είναι κάτι που δεν εξαγοράζεται».

Για το αν είναι σε θέση να τα ξαναζήσει: «Γι’ αυτό και επέστρεψα. Βάσει της περσινής χρονιάς που θέλαμε να ανεβάσουμε την ομάδα, έστω κι αν ήρθε με άλλο τρόπο το θέμα είναι πως ανεβήκαμε κατηγορία. Φέτος προσπαθήσαμε παρόλο που ξεκινήσαμε πολύ αργά και με πολύ μικρό στάδιο προετοιμασίας. Είχαμε σαν στόχο να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται κι αν βλέπαμε τον Ιανουάριο πως μπορούμε την άνοδο, να την κυνηγήσουμε. Αν και το ξεκίνημα μας ήταν πολύ κακό και έδειξε πως θα παλέψουμε να σωθεί η ομάδα, με την έλευση του κ. Βεργέτη κάναμε μία πορεία πρωταθλητισμού και θεωρώ πως τα λάθη που κάναμε εμείς τα έκαναν κι άλλες ομάδες, απλά μας μένει μια πίκρα για τα δύο ματς που χάσαμε στο 90’ (ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Τρίγλια) και πιο πολύ το τελευταίο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου