ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ανάσταση» μετά το Πάσχα

ανάσταση-μετά-το-πάσχα-905595

Αναδείχτηκε ο μειοδότης για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου στις εργατικές κατοικίες Βελεστίνου – Αρχίζει το έργο από τον ΟΑΕΔ

«Ανάσταση» μετά το Πάσχα θα κάνουν οι ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο Βελεστίνο, οι οποίοι διαμένουν σε έναν οικισμό, ο οποίος παραδόθηκε πριν από χρόνια, με αρκετές όμως εκκρεμότητες.

Το πολυπόθητο έργο της αποπεράτωσης του περιβάλλοντος χώρου στον οικισμό μπήκε… σε τροχιά υλοποίησης, μετά από την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΑΕΔ με τον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Το έργο δημοπρατήθηκε και μόλις την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή, αφού πρώτα εξέτασε όλες τις προσφορές, αποφάσισε να αναδειχθεί μειοδότης, τεχνική εταιρεία που κατέθεσε ποσό έκπτωσης 32,42%.

Το έργο χρηματοδοτείται με 453.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση των πεζόδρομων, των περιμετρικών και των υπόλοιπων πεζοδρόμων εντός του οικισμού.

Ηδη μέρος των πεζοδρόμων έχει επιστρωθεί με τσιμεντόπλακες. Αν και σε μεμονωμένες περιπτώσεις οικιστές έχουν προχωρήσει από μόνοι τους στην επίστρωση των αυλών τους με πλάκες Πηλίου, ωστόσο, επειδή δεν πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό, θα γίνει επίστρωση με προκατασκευασμένες τσιμεντόπλακες, δηλαδή τυπικές τετραγωνικές πλάκες πεζοδρομίου από σκυρόδεμα διαστάσεων.

Επίσης, υπολείπεται η επένδυση με μάρμαρο των εξωτερικών κλιμάκων κάθε τοίχου στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού. Θα κατασκευαστεί στον πεζόδρομο-ράμπα, στο ύψος της παιδικής χαράς όπου παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα λόγω του συνδυασμού της μεγάλης κλίσης (άνω του 11%) και της πράσινης ολισθηρής ουσίας (γλίτσα) που έχει σχηματιστεί από υπάρχουσα υδρορροή).

Ακόμη θα γίνουν διορθωτικές εργασίες για αποτροπή μικροατυχημάτων. Θα αφαιρεθούν τσιμεντόπλακες και θα προστεθούν δύο ακόμη ρίχτυα στη βάση της ράμπας με προσθήκη σκυροδέματος, για να μειωθεί η κλίση και θα ακολουθήσει νέα επίστρωση με τσιμεντόπλακες. Επίσης θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε κλίμακες, σε περιφράξεις οικοδομικών τετραγώνων, καθώς και στον περιμετρικό πεζόδρομο, συνολικού μήκους 850 μ., όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές άνω των 50 εκ. και κρίνεται επιβεβλημένη η ύπαρξη κιγκλιδώματος.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να κατασκευαστεί στον πεζόδρομο-ράμπα, στο ύψος της παιδικής χαράς όπου παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα, θα γίνουν διορθωτικές εργασίες για αποτροπή μικροατυχημάτων. Το έργο επίσης περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όψεων των τοιχίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου