ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στον Ρήγα Φεραίο

ενημέρωση-για-την-οδική-ασφάλεια-και-τ-883153

Δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – και όχι μόνο- για θέματα οδικής ασφάλειας ξεκίνησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσα από μία συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, τη Σχολή οδηγών REDI και το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου έχουν ξεκινήσει δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τέλος Νοεμβρίου.

Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ η δράση θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Σταδίου την Δευτέρα 31/10/2022

Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ στο προαύλιο χώρο του Σχολείου την Τρίτη 1/11/2022

Στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ στο προαύλιο χώρο του Σχολείου την Τρίτη 8/11/2022

Στο ΕΠΑΛ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ Τετάρτη 9/11/2022 στα προπύλαια του Σταδίου

Στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ Τρίτη 22/11/2022 στα προπύλαια του Σταδίου

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει:

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στα θέματα οδικής ασφάλειας και από τις πρώτες δυστυχώς στα θύματα και στους πολύ βαριά τραυματισμένους ανθρώπους, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα σε σχολεία του Δήμου μας που έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά πως πρέπει να οδηγούν σωστά ώστε να προστατεύονται τα ίδια κ οι γύρω τους.

Ευχαριστούμε τη Σχολή οδηγών REDI με τους εκπαιδευτές για την ανταπόκριση στην διοργάνωση της εκδήλωσης και για την εθελοντική προσφορά τους και το ΑΤ Ρήγα Φεραίου για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Το βιωματικό σεμινάριο θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πως είναι το θέμα της ταχύτητας, οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα, τι είναι τα σκοτεινά σημεία, σημαντικές γνώσεις για σωστούς οδηγούς.

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να βγούν στον δρόμο με ασφάλεια !!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου