ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πιέσεις να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

πιέσεις-να-συνεχιστεί-απρόσκοπτα-το-881193

Προβληματισμός για το προσωπικό που βρίσκεται … στον αέρα

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στον δήμο Ρήγα Φεραίου υπάρχουν τρεις υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται… στον αέρα κυριολεκτικά, εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει αποδεδειγμένα συμβάλλει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία μέσα από τις πολυάριθμες υπηρεσίες που όλα αυτά τα χρόνια -από το 1988- αδιαλείπτως παρέχει, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας.

Είναι επίσης αναμφισβήτητο, ότι η ποιότητα των υπηρεσιών εξαρτάται κυρίως από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιδείξει την αφοσίωσή τους στο πρόγραμμα, έχουν αναπτύξει δεσμούς με τους ωφελούμενους του προγράμματος και έχουν την εμπειρία και την κατάρτιση.

Ο δήμος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ βρίσκονται σε επαφή με το ΥΠΕΣ για το θέμα αυτό και έχοντας επισημάνει ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε όλο το προσωπικό να παραμείνει στη θέση του, εξασφαλίζοντας τη μονιμοποίησή του.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να διερευνηθούν όλα τα δυνατά σενάρια, προκειμένου το υφιστάμενο προσωπικό να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου