ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πεζοπορία στα μονοπάτια της ιστορίας μας

πεζοπορία-στα-μονοπάτια-της-ιστορίας-865568

Το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο των Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας και τον τοπικό σύλλογο «Αναπτυξιακός Σύλλογος περιοχής ψυγείων Αγριάς», διοργανώνουν περίπατο από τα Καλά Νερά – Μηλιές και επιστροφή στα Καλά Νερά , την Κυριακή, 27/11/2022 και ώρα 9:00.

Η πεζοπορία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Ο Ρήγας μας εμπνέει» των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ παράλληλα θα χαρίσει την ευεξία της άσκησης και της σωστής διατροφής .

Ξεναγός ο Μαγγίτσης Νικόλαος, καθηγητής φυσικής αγωγής, ορειβάτης, κατακτώντας τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και πεζοπορικά το Βόρειο και Νότιο πόλο.

Σημείο εκκίνησης το εστιατόριο ΝΙΡΒΑΝΑ, στην παραλία Καλών Νερών. Η ανάβαση στον σταθμό Μηλεών διαρκεί 1,5 ώρα.

«Κατά τη διαδρομή, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Κένταυρου Χείρωνα στις Μηλιές. Η σπηλιά είναι μεγάλη και μέσα της μπορεί να θαυμάσει κανείς τους χρωματισμούς των πετρωμάτων που την περιβάλλουν.

Η διαδρομή προς τη σπηλιά είναι μαγευτική, καθώς το μονοπάτι περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, διασχίζει ένα ποτάμι, ενώ ένας παλιός ελαιώνας οδηγεί στην είσοδο. Το μονοπάτι είναι βατό, το περπάτημα διαρκεί 20 με 30 λεπτά και στη διαδρομή υπάρχει επαρκής ενημερωτική σήμανση.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας προς το σταθμό των Μηλεών.

Θα ακολουθήσει διάλειμμα για πικ νικ διάρκειας 30 λεπτών, με γεύμα ή σνακ υγιεινό στον σταθμό Μηλεών και επιστροφή στα Καλά Νερά από άλλο μονοπάτι άλλη 1,5 ώρα.

Σύνολο πεζοπορίας 4 ώρες.

Φορέστε αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, πάρτε 1 λίτρο νερό, υγιεινό σνακ και φύγαμε.

Ώρα εκκίνησης αυστηρά 09:00 π.μ. στις 27/11/2022.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΝΙΚΟΥ ΞΑΝΘΗ: 6977273576

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΕΟΚΛΕΙΑ :698045672

ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ : 6978557617» αναφέρεται στην ανάρτηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου