ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με επιτυχία η πυροσβεστική άσκηση στο Δημαρχείο Βελεστίνου

με-επιτυχία-η-πυροσβεστική-άσκηση-στο-855514

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η σημερινή άσκηση της Πυροσβεστικής στο Δήμαρχείο του Ρήγα Φεραίου. Σκοπός της άσκησης ήταν η εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς σε δημόσιο κτίριο και συμμετείχαν οι υπάλληλοι του Δήμου Ρήγα Φεβρουαρίου (σχέδιο εκκένωσης), ο Δήμος Ρήγα Φεραίου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το Α.Τ Βελεστίνου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, το Ε.Κ.Α.Β, για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και τη μεταφορά τους με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, η ΔΕΔΔΗΕ για την διακοπή ρεύματος της περιοχής επέμβασης.

Σύμφωνα με το πλάνο της άσκησης, στις 10:10 της 29-11-2022 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου για πυρκαγιά στο κτήριο του Δήμου που προήλθε από το λεβητοστάσιο. Επιπλέον στον πρώτο όροφο του κτιρίου έχουν εγκλωβιστεί δύο άτομα από τους καπνούς .

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ήταν άμεση και στο τόπο αποστάλησαν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σημείο έφτασε και το όχημα Π.Σ. 3925 και επιχειρήθηκε από διασώστες η προσέγγιση του 1ου ορόφου όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι με χρήση ολκωτής κλίμακας. Οι διασώστες έφεραν πλήρη ατομική εξάρτηση και κατάφεραν να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Με το πέρας του απεγκλωβισμού και της κατάσβεση πυρκαγιάς δόθηκε η λήξη της άσκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου