ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τιμή στη μνήμη του Αθ. Γκαβαρδίνα

τιμή-στη-μνήμη-του-αθ-γκαβαρδίνα-841011

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κτήτορα του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων

Απόδοση τιμής στη μνήμη και την προσφορά του αλησμόνητου ιεραπόστολου των Καναλίων, του Αθανάσιου Γκαβαρδίνα, η προτομή του στον προαύλειο χώρο του κτιρίου που ζωντάνεψε χάρη στις άοκνες προσπάθειες που διήρκεσαν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη διάρκεια σεμνής τελετής, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί, θα εγκαινιαστούν ο νέος προαύλειος χώρος και η βιβλιοθήκη του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων και παράλληλα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αθανάσιου Γκαβαρδίνα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον εναρκτήριο χαιρετισμό που θα απευθύνει ο διευθυντής του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων, Ιωάννης Μόσχος.

Ακολουθεί προσφώνηση της Βασιλικής Φάκκα, προέδρου της τοπικής Κοινότητας Καναλίων και στη συνέχεια αφιερωματική ομιλία του Απόστολου Κρεμαστά, προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Γηροκομείου Καναλίων, για τον αλησμόνητο Αθανάσιο Γκαβαρδίνα, κτήτορα του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων.

Στην συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Χαράλαμπος Τσιμάς, μεγάλος ευεργέτης της περιοχής και του ιδρύματος, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο να κλείνει την εκδήλωση, μιλώντας για τον Αθανάσιο Γκαβαρδίνα και τη μεγάλη προσπάθεια που έλαβε «σάρκα και οστά».

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αθανάσιου Γκαβαρδίνα, ενώ παράλληλα θα αποκαλυφθεί αφιερωματική επιγραφή των εγκαινίων προαυλείου χώρου και της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος. Η λιτή τελετή θα πλαισιωθεί από την παράθεση δεξίωσης.

Ακούραστος οραματιστής

Ακούραστος οραματιστής του Γηροκομείου Καναλίων ο Αθανάσιος Γκαβαρδίνας, αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγάλη προσπάθεια, την οποία στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία του πνοή.

Υπήρξε εκπαιδευτικός, φιλόλογος και θεολόγος και συνέδεσε την ζωή του με την ίδρυση και λειτουργία του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων, το οποίο οραματίστηκε και πρωτολειτούργησε, αξιοποιώντας τη χρηματική δωρεά της αειμνήστου Μαρίας Μανέα-Σουρλίγκα, που διέθεσε εις μνήμην του αδελφού της Αποστόλου Σουρλίγκα, αρχικά για να φιλοξενεί γέροντες και γερόντισσες από τα Κανάλια και στη συνέχεια από άλλα χωριά της γύρω περιοχής.

Στις 16 Νοεμβρίου του 2003 ο κ. Ιγνάτιος απένειμε τιμητική διάκριση στον Αθανάσιο Γκαβαρδίνα, για τη συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία των Καναλίων, με τον τιμηθέντα να παραμένει σεμνός και ταπεινός, παράδειγμα προσφοράς, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου