ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ποικίλες εκδηλώσεις στο τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ποικίλες-εκδηλώσεις-στο-τριήμερο-της-7351

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις φετινές Αποκριές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου καθορίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το Βελεστίνο και ο Ριζόμυλος, όπου μετά από αρκετά χρόνια θα αναβιώσουν η παρέλαση καρνιβαλιστών με την παρουσία σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων καθώς και όλα τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Σχολεία, φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, γονείς, αλλά και παιδιά και νέοι, θα συμμετέχουν φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που θα περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε οι κάτοικοι να μπουν στο πνεύμα των γιορτινών ημερών και να ψυχαγωγηθούν με τα παραδοσιακά έθιμα, όπως το άναμμα της φωτιάς και το πέταγμα του χαρταετού.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, το ξεχωριστό στοιχείο των εκδηλώσεων είναι πως φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου η παρέλαση καρνιβαλιστών την Κυριακή της Αποκριάς στις 4 το απόγευμα. Επίσης, ακόμη ένα επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο Ριζόμυλος, όπου την Καθαρά Δευτέρα θα αναβιώσουν όλα τα παραδοσιακά έθιμα, με λαϊκή ορχήστρα, πραγματοποίηση μουσικών και θεατρικών δρωμένων, αλλά και διάθεση της παραδοσιακής φασολάδας και των νηστίσιμων εδεσμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου