ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απλήρωτοι εργατοτεχνίτες και οικοδόμοι στα έργα της αρχαιολογίας στην Κάρλα

απλήρωτοι-εργατοτεχνίτες-και-οικοδό-580333

Εχουν να δούνε το χρώμα του χρήματος αρκετούς μήνες. Εργατοτεχνίτες και οικοδόμοι που απασχολούνται σε έργα της Αρχαιολογίας στην Κάρλα, παραμένουν απλήρωτοι και στο περίμενε… για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τριάντα περίπου εργαζόμενοι με συμβάσεις πεντάμηνες και επτάμηνες, απασχολούνται στα συγκεκριμένα έργα, όμως η καθυστέρηση στις πληρωμές έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την οικονομική τους επιβίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 30 εργαζόμενους, δέκα εργαζόμενοι που έληξε η σύμβασή τους, αποχώρησαν χωρίς να έχουν πληρωθεί για τα δεδουλευμένα τους, ενώ στους υπόλοιπους εργατοτεχνίτες που οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος Απριλίου, τους οφείλονται οι αποδοχές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και του τρέχοντος μήνα.

Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες απευθύνθηκαν επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και ουσιαστικά οι απλήρωτοι εργατοτεχνίτες έχουν γίνει «μπαλάκι» από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Ενόψει ωστόσο του Πάσχα έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και η οικονομική ασφυξία που υφίστανται έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου