ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χρηματοδότηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου

χρηματοδότηση-μελέτης-σκοπιμότητας-495062

Από την ΕΤΒΑ Α.Ε., μετά τη σχετική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου

Tην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας αναφορικά με ενδεχόμενη αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας για τη δημιουργία επιχειρηματικού ή και εμπορευματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή συμφώνησε ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η ΕΤΒΑ- Επιχειρηματικά και Βιομηχανικά Πάρκα ΑΕ.

Στόχος της μελέτης είναι η διερεύνηση όλων των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης συγκεκριμένων εκτάσεων του δήμου στα δημοτικά διαμερίσματα Αερινού και Φερών προκειμένου να αξιοποιηθούν -μέσω της δημιουργίας είτε επιχειρηματικού, είτε εμπορευματικού, είτε βιομηχανικού πάρκου- με κυριότερη στόχευση την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή δια της δημιουργίας άμεσων ή έμμεσων θέσεων εργασίας.

Μετά την σχετική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και την οριστικοποίηση της συνεργασίας, προχωρά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να επιλέξει το σενάριο που επιθυμεί ως προς την αξιοποίηση των εν λόγω δημοτικών περιοχών, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ, η οποία και έχει αναλάβει την κάλυψη του κόστους εκπόνησης της μελέτης.
Τέλος, η εν λόγω μελέτη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στη συνέχεια ο δήμος Ρήγα Φεραίου θα αξιολογήσει -μετά από επεξεργασία- τα εναλλακτικά σενάρια και θα επιλέξει το βέλτιστο δυνατό για την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου