ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ερχεται το καραγκούνικο αντάμωμα στο Βελεστίνο

ερχεται-το-καραγκούνικο-αντάμωμα-στο-381995

Στο Βελεστίνο και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο 7ο αντάμωμα της Θεσσαλών Καραγκούνηδων, μετά από δύο χρόνια. Για αυτό τον λόγο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου μετέβη χθες στην Καρδίτσα, προκειμένου να παραλάβει τη σημαία από την Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων.

Η παράδοση της σημαίας του ανταμώματος πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας, παρουσία πλήθους Καραγκούνηδων, που δίνουν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση στο Βελεστίνο.

Στο μεταξύ, με απόφαση της τακτικής αμφικτιονικής συνέλευσης, το 6ο διεθνές εθνολογικό συνέδριο και το 6ο καραγκούνικο αντάμωμα (τρανός χορός), πραγματοποιούνται στην Καρδίτσα και ολοκληρώνονται.

Συνδιοργανωτές είναι η Αμφικτιονία των Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με έδρα τον Βόλο και Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τα Τρίκαλα), η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και η Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Το θέμα του συνεδρίου στο πλαίσιο της συνάντησης ήταν «Αγροτική λαϊκή λατρεία, έθιμα, δοξασίες, μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στον λαό της πεδινής Θεσσαλίας, στους Καραγκούνηδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου