ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δράσεις για την πρόληψη υγείας εν μέσω πανδημίας

δράσεις-για-την-πρόληψη-υγείας-εν-μέσω-371419

Με δράσεις για την πρόληψη στον τομέα της υγείας εν μέσω πανδημίας επιχειρούν οι κοινωνικές δομές να «θωρακίσουν» τον γενικό πληθυσμό στην περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει δοκιμαστεί σοβαρά από τον κορονοϊό.

Ηδη το δίκτυο κοινωνικών δομών σε συνεργασία με φορείς που εμπλέκονται στον τομέα της υγείας εξετάζει τη συμμετοχή του δήμου σε νέα οργανωμένα προγράμματα, που έχουν κυρίαρχο στόχο μέσα από τον προληπτικό έλεγχο υγείας να βοηθήσουν τους πολίτες.

H συντονίστρια Κοινωνικών Δομών του δήμου Αντωνία Χασιώτη μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να έχουν ο προσυμπτωματικός έλεγχος και η εφαρμογή προγραμμάτων μέσω του ΚΕΠ Υγείας και της συμμετοχής του δήμου στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων προκειμένου να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στην παρούσα φάση να μετουσιωθεί το όραμα της πρόληψης σε πράξη μέσα από δράσεις που θα αφορούν στην πρόληψη και στη θωράκιση της υγείας των πολιτών. «Μπορούμε με συντονισμένη δράση να επεκτείνουμε τη δράση του ΚΕΠ Υγείας και να επωφεληθούν δεκάδες συμπολίτες μας. Προτεραιότητά μας, στον δήμο είναι η προστασία της ζωής των πολιτών. Η πρόληψη μέσα από οργανωμένα προγράμματα δημόσιας υγείας αποτελεί την καλύτερη προοπτική για το Σύστημα Υγείας. Οφείλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει η περιοχή υπόδειγμα υγείας της ευεξίας και της ευζωίας» σημείωσε επίσης η ίδια.

Σημειώνεται, πως ο δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Αποτελεί τη συνένωση τριών Δικτύων: του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. που ιδρύθηκε το 2005, του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας που ιδρύθηκε το 2007 και του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που ιδρύθηκε το 1994. Και έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της δημόσιας υγείας. Σημαντική αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του αποτελεί η πιστοποίησή του, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα Εθνικής Εμβέλειας Δίκτυο Πόλεων που ακολουθεί τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Π.Ο.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου