ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Yλοτόμηση υπό όρους στο δάσος Κερασιάς

yλοτόμηση-υπό-όρους-στο-δάσος-κερασιάς-335163

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη διάθεση ξύλων στα νοικοκυριά του χωριού ενόψει χειμώνα

Το πράσινο φως για την υλοτόμηση υπό όρους στο δάσος της δημοτικής ενότητας Κερασιάς προκειμένου να διατεθούν ξύλα στους κατοίκους του χωριού εν όψει χειμώνα άναψε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση.

Η μελέτη προστασίας και διαχείρισης του δάσους Κερασιάς έχει παραταθεί και για το έτος 2021.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Κερασιάς Γιώργος Ζήσης επισήμανε προς το δημοτικό συμβούλιο πως πρέπει να υλοτομηθεί τμήμα του δάσους για τια ατομικές ανάγκες των κατοίκων της Κοινότητας Κερασιάς. Την ανάθεση θα αναλάβει ο Δασικός Συνεταιρισμός Κερασιάς-Κεραμιδίου, ο οποίος από τον Αύγουστο είχε αιτηθεί στον δήμο την υλοτόμηση συγκεκριμένων εκτάσεων που έχουν καθοριστεί με τις κατευθύνσεις και με την άδεια της Δασικής υπηρεσίας.

Δικαιούχοι των ξύλων θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κερασιάς για ποσότητα μέχρι πέντε τόνους ανά οικογένεια. Η υλοτόμηση θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει έως Δεκέμβριο με δικαίωμα παράτασης σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

Από το δημοτικό συμβούλιο η ανώτερη τιμή κόστους ανά τόνο καθορίστηκε στο ποσό των 55,00 € όταν η παραλαβή των καυσόξυλων, θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από αυτοκίνητο κοντά στο χώρο υλοτόμησης και συγκέντρωσης των καυσόξυλων (θέση Καστανίτσα) και στο ποσό των 65,00 € όταν η παραλαβή των καυσόξυλων γίνεται στην οικία του δικαιούχου. Από το παραπάνω ποσό , θα καταβάλλεται στον δήμο Ρήγα Φεραίου, το ποσό των 5 € ανά τόνο, ενώ την αποκλειστική ευθύνη για την όλη διαδικασία θα έχει ο Δασικός Συνεταιρισμού Κεραμιδίου – Κερασιάς.

Σημειώνεται πως με τη διαχειριστική μελέτη για το δάσος Κερασιάς αντιμετωπίστηκε σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της παράνομης υλοτόμησης στην περιοχή.

Μέσω της συγκεκριμένης μελέτης πλέον έχει μπει ένα πλαφόν στην υλοτόμηση, ώστε να καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο οι ανάγκες των νοικοκυριών και παράλληλα διασφαλίζεται ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον πάντα με τη καθοδήγηση του Δασαρχείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου