ΤΟΠΙΚΑ

Δεν ταυτοποιήθηκε το πτώμα που βρέθηκε στη Λύρη

δεν-ταυτοποιήθηκε-το-πτώμα-που-βρέθηκ-98075

Δεν ανήκει σε κανέναν από τους δύο που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθέντες στη Μαγνησία το πτώμα αγνώστου ανδρός που βρέθηκε προχθές στην παραλία της Λύρης στην περιοχή του Προμυρίου στο Νότιο Πήλιο.

Για την ταυτοποίηση των στοιχείων του πτώματος ειδοποιήθηκαν για αναγνώριση καταρχήν οι συγγενείς του 62χρονου που έχει εξαφανιστεί από την περιοχή του Ξουριχτίου στις 13 Οκτωβρίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι απέκλεισαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο μετά την αναγνώριση.

Οι εικασίες που υπήρξαν ότι το πτώμα που εκβράστηκε στη Λύρη μπορεί να ανήκει στον Ισπανό τουρίστα που εξαφανίστηκε από τη Σκιάθο τον περασμένο Αύγουστο καταρρίφθηκαν επίσης, αφού οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο ότι ο άτυχος άνδρας πρέπει να έχασε τη ζωή του πριν από περίπου 10 ημέρες, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται το πτώμα να ανήκει σε κάποιον που εξαφανίστηκε σε άλλη περιοχή της επικράτειας και τελικά τα θαλάσσια ρεύματα «μετέφεραν» το πτώμα στην θαλάσσια περιοχή της Λύρης, στο Προμύρι.

Σημειώνεται ότι το πτώμα αντίκρισε από την ακτή που ειδοποίησε την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο που έχει επιληφθεί των ερευνών.

Εικάζεται ότι ανήκει σε άντρα ηλικίας άνω των 50 ετών, αλλά θεωρείται ότι θα χρειαστεί χρόνος και ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για να διευκρινιστούν τα στοιχεία ταυτότητας καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και εκτιμάται ότι επέπλεε στη θάλασσα για περισσότερο από δέκα ημέρες. Από τη μακροσκοπική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν τραύματα ή άλλες κακώσεις, γεγονός που απομακρύνει μεν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά ωστόσο δεν μπορεί να το αποκλείσει, καθώς όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για το Λιμεναρχείο Βόλου που διεξάγει τις έρευνες.

Φως στην υπόθεση εξάλλου αναμένεται να ρίξει και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας στην οποία μεταφέρθηκε το πτώμα για νεκροψία – νεκροτομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου