ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχοι στην οδό Δημητριάδος

ελεγχοι-στην-οδό-δημητριάδος-9783

Νέους ελέγχους είχαμε χθες από τη Δημοτική Αστυνομία στη Δημητριάδος και στην Ιάσονος, δύο δρόμους όπου απαγορεύεται παντελώς η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Μετά από συστάσεις των αντρών της Δημοτικής Αστυνομίας οι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν και μάζεψαν τα εμπορεύματα και τα τραπεζοκαθίσματά τους στο εσωτερικό των καταστημάτων τους, απελευθερώνοντας έτσι τα πεζοδρόμια.

Όπως λέει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Δημ. Δερβένης στους καταστηματάρχες δίδεται ένα χρονικό περιθώριο λίγων ημερών για την απόσυρση των κινητών πραγμάτων που έχουν τοποθετήσει μπροστά από τον κοινόχρηστο χώρο των καταστημάτων τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους βεβαιώνεται η παράβαση στον καταστηματάρχη, ενώ στις τρεις παραβάσεις η Δημοτική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα απόσυρσης των εμπορευμάτων από αυτοκίνητο του Δήμου, ενώ παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας

Εξάλλου συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανακληθεί η άδεια για τρία γνωστά ουζερί της παραλίας του Βόλου, για τα οποία είχε ζητηθεί και είχε δοθεί προθεσμία οκτώ ημερών, προκειμένου να αποσύρουν τις αυθαίρετες κατασκευές τις οποίες είχαν βεβαιώσει συνεργεία του Δήμου Βόλου, κατά παράβαση της κανονιστικής απόφασης, που ψηφίστηκε πέρυσι από το Δήμο για τον τρόπο κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

Εξάλλου σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ. Νίκος Μόσχος και σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις, στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Τρίτη, ο αριθμός των καταστημάτων που εισάγονται για ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους. θα είναι πολύ μικρός.

Οι περισσότεροι έχουν συμμορφωθεί τόσο στο Βόλο (π.χ περιοχή των Παλαιών) αλλά και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, προσθέτει ο κ. Μόσχος, που στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασό που είχε κάνει λόγο για την ανάγκη σύνταξης νέας κανονιστικής του επεσήμανε ότι η διαβούλευση για τη σύνταξη νέας κανονιστικής είναι ένας δρόμος επίπονος, καθώς χρειάζονται μία σειρά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκρισής τους από την Περιφέρεια.

Θα πάρει μήνες η σύνταξη έγκριση και εφαρμογή νέας κανονιστικής απόφασης, είχε επισημάνει ο Αντιδήμαρχος που είχε προτρέψει τους καταστηματάρχες να πάρουν διαζύγιο από τα νάυλον.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου