ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης από τη Γερμανία κάλεσε τον Ταχυδρόμο: «Είμαστε οργισμένοι με το άρθρο»…

βολιώτης-από-τη-γερμανία-κάλεσε-τον-τα-96926

Αντιδράσεις ομογενών για την υβριστική επίθεση σε βάρος της χώρας μέσω της Nordwest, που ισχυρίζεται ότι οι Ελληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό, λόγω τουρισμού

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στους Ελληνες του εξωτερικού προκαλεί το άρθρο της Nordwest, που ισχυρίζεται ότι οι Ελληνες λένε ψέματα για τον κορονοϊό λόγω τουρισμού και αμφισβητεί την καλή διαχείριση της κρίσης από τη χώρα, αν και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, με αποτέλεσμα πολλές χώρες της Ευρώπης να προχωρούν η μία μετά την άλλη σε διθυράμβους το προηγούμενο διάστημα.

Βολιώτης που κατοικεί στο Βερολίνο εδώ και πολλά χρόνια και μεγαλώνει εκεί την οικογένειά του έσπευσε χθες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και να επισημάνει ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι μικρής κυκλοφορίας. Πρόκειται για τον Γιάννη Δούρβο, ο οποίος είναι εξοργισμένος με το εν λόγω άρθρο, όπως και πολλοί άλλοι Ελληνες της Γερμανίας. Αν και άγνωστη στο κοινό η εφημερίδα, δημοσιεύει ένα κομμάτι που δεν βασίζεται σε γεγονότα, παρά μόνο σε υποψίες, γεγονός που δεν την απέτρεψε να βάλει τίτλο ότι η Ελλάδα κρύβει τα πραγματικά κρούσματα.

Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι, μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Κάνει λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» και αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος ότι μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορονοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα»».

Η πρώτη απάντηση στον συγγραφέα έμμεσα δόθηκε από το Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος σημείωσε ότι δεν μαγειρεύει η Ελλάδα τα νούμερα, ενώ είναι προφανώς λάθος όλος ο συλλογισμός του άρθρου, αφού σημασία δεν έχει ο απόλυτος αριθμός των τεστ, αλλά η αναλογία τους με τον πληθυσμό.

Το αξιοπερίεργο για το δημοσίευμα είναι ότι το κομμάτι, που δεν παρουσιάζει παρά μόνο υποψίες και όχι ντοκουμέντα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του συγγραφέα, είναι ότι το υπογράφει Ελληνας δημοσιογράφος ονόματι Φέρι Μπατζόγλου.

Ο κ. Δούρβος λέει ότι ένας Ελληνας του εξωτερικού δεν θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις συκοφαντικού περιεχομένου για την Ελλάδα. Οι ομογενείς έχουν θιχτεί επί προσωπικού για το εν λόγω δημοσίευμα. Επισημαίνεται ότι στο Βερολίνο κατοικούν 30.000 Ελληνες.

Η απίστευτη και εξυβριστική επίθεση της εν λόγω εφημερίδας χαρακτηριστικά καταλήγει: «Συμπέρασμα: Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου