ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κωνσταντίνος Τζήμος νέος πρόεδρος στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

ο-κωνσταντίνος-τζήμος-νέος-πρόεδρος-σ-94898

Με ομόφωνη απόφαση του ΟΛΒ, όπως και η εκλογή του Σωκράτη Αναγνώστου ως διευθύνοντος συμβούλου – Οκταμελές το νέο διοικητικό συμβούλιο, από ενδεκαμελές, μετά τις φουρτούνες

Ο Κωνσταντίνος Τζήμος, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, ορίστηκε πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Την Πέμπτη συγκροτήθηκε σε σώμα το συμβούλιο, το οποίο είναι 8μελές και όχι 11μελές, όπως ήταν πριν τις φουρτούνες.

Η συγκρότηση έγινε με βάση τη σχετική απόφαση, που έλαβε η γενική συνέλευση του μοναδικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) του ΟΛΒ στις 10 Μαρτίου.

Τότε είχε γίνει γνωστό, όπως κατέγραψε σε ρεπορτάζ του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ότι διατηρείται ο Σωκράτης Αναγνώστου ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ ορίζονταν δύο νέα μέλη, οι Ευάγγελος Βεγίρης και Μανώλης Κουτσιρίμπας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με βάση την απόφαση, η οποία είχε ληφθεί πριν τις φουρτούνες στο λιμάνι με τις παραιτήσεις της τέως προέδρου Βίκυς Μήτρου και του μέλους Στέλιου Πολύζου και πριν γίνει γνωστό ότι ο κ. Κουτσιρίμπας δεν αποδέχεται τον διορισμό του στο συμβούλιο.

Πάντως, το νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως επισημάνθηκε, εξακολουθεί να έχει απαρτία και με 8 μέλη.

Ο κ. Τζήμος, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, συμμετείχε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΒ ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Εκτιμάται ότι το πιο πιθανό είναι να παραμένει πρόεδρος για μεταβατικό χρονικό διάστημα.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν συγκάλεσε γενική συνέλευση στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για να αποφασίσει για την αντικατάσταση των μελών που παραιτήθηκαν.

Τόσο η εκλογή του Κωνσταντίνου Τζήμου ως προέδρου, όσο και του Σωκράτη Αναγνώστου ως διευθύνοντος συμβούλου έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις.

Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν κλειστή και δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έγινε καμία αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις, ούτε υπήρξε σχετική ενημέρωση, αφού οι παραιτηθέντες απευθύνθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και όχι στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΒ, το οποίο, όπως επισημάνθηκε, δεν έχει ούτως ή άλλως αρμοδιότητα στο ζήτημα.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:

  1. Τζήμος Κωνσταντίνος, πρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος
  2. Αναγνώστου Σωκράτης, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
  3. Σιούρας Χαρίλαος, μη εκτελεστικό μέλος
  4. Βεγίρης Ευάγγελος, μη εκτελεστικό μέλος
  5. Φράγκος Σπυρίδων, μη εκτελεστικό μέλος
  6. Φυτιλής Σπυρίδων, εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΟΛΒ ΑΕ, μη εκτελεστικό μέλος
  7. Μπασδάνης Αριστοτέλης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μη εκτελεστικό μέλος
  8. Κρητικός Θωμάς, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (ΟΦΕ), μη εκτελεστικό μέλος.

Μετά τη συγκρότηση, ο κ. Τζήμος δήλωσε: «Με τη συμβολή και την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, το λιμάνι του Βόλου θα συνεχίσει τη λειτουργία του, ενισχύοντας το αναπτυξιακό του αποτύπωμα προς όφελος της τοπικής και εν γένει της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου καλωσόρισε τα νέα μέλη και τόνισε: «Με γόνιμο διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία, θα συνεχίσουμε υπεύθυνα και άοκνα τις προσπάθειές μας για το αύριο και το μέλλον του λιμένος, ενδυναμώνοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και καθιστώντας το ελκυστικό επενδυτικά».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου