ΤΟΠΙΚΑ

244 μαθητές σε πειραματικά και πρότυπα – Αιτήσεις σε έξι σχολεία της Μαγνησίας

244-μαθητές-σε-πειραματικά-και-πρότυπα-93280

Η είσοδος στα πειραματικά θα γίνει με κλήρωση και στα πρότυπα με εξετάσεις

Συνολικά 244 μαθητές της Μαγνησίας θα απορροφήσουν την επόμενη σχολική χρονιά τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία στον νομό, που ξεκίνησαν να λειτουργούν για πρώτη φορά από το τρέχον σχολικό έτος. Η διαδικασία για την εισαγωγή στις σχολικές μονάδες που προάγουν την καινοτομία και την αριστεία, έχει ήδη ξεκινήσει με την κατάθεση αιτήσεων των ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στον συγκεκριμένο τύπο σχολείων.

Στη Μαγνησία λειτουργούν τέσσερα πειραματικά και δύο πρότυπα σχολεία. Πρόκειται για το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πορταριάς, Πειραματικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, Πειραματικό 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Πειραματικό 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου και Πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία παραμένει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι.

Συνολικά στα έξι σχολεία της Μαγνησίας θα εισαχθούν 244 μαθητές. Συγκεκριμένα έχουν προκηρυχθεί 10 θέσεις μαθητών για το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πορταριάς, 16 θέσεις μαθητών για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, 106 θέσεις μαθητών για το Πειραματικό 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 27 θέσεις για το Πειραματικό 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 75 θέσεις για το Πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου και 10 θέσεις μαθητών για το Πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου.

Η εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων πειραματικών σχολείων, οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών στην α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου, πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας.

Στην περίπτωση που στην α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου