ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ένας από τους πιο παλιούς χρυσοχόους του Βόλου

εφυγε-ένας-από-τους-πιο-παλιούς-χρυσ-92955

Απεβίωσε και κηδεύτηκε προχθές ο Γεώργιος Κοντογεώργος

Απέραντη θλίψη στον Βόλο και τη Μαγνησία για την απώλεια του γνωστού επιχειρηματία Γεώργιου Κοντογεώργου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 75χρονος, με καταγωγή από το Αίγιο Αχαΐας, διατηρούσε μέχρι το ’72 ένα από τα πιο καλά χρυσοχοΐα του Βόλου, το Ωμέγα που βρισκόταν στην οδό Ιωλκού.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στη χονδρική και έκανε εισαγωγές πουλώντας ρολόγια σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στην Κύπρο.

Το κεντρικό του γραφείο ήταν στον Βόλο στην οδό Λώρη 1 που σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν τα παιδιά του, ο Νικόλαος και η Μαρία.

Επρόκειτο για έναν εξαιρετικά δραστήριο επαγγελματία, ιδιαίτερα αγαπητό. Ταξίδευε συνεχώς στο εξωτερικό, στην Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία και ήταν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εταιρειών που δούλευε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συνταξιοδοτήθηκε πριν από δεκατρία χρόνια όμως παρέμενε ενεργός βοηθώντας την οικογένειά του. Ηταν πολύ κοινωνικός και είχε φίλους σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως στην Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο.

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη. Τα προβλήματα με την υγεία του ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο όμως επιδεινώθηκαν ραγδαία.

Ηταν παντρεμένος και από τον γάμο απέκτησε δύο παιδιά, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τέσσερα εγγόνια.

Ο 75χρονος κηδεύτηκε τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ενώ η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο της Αφήσσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου