ΤΟΠΙΚΑ

Εκατό θερμομετρήσεις στα δικαστήρια Βόλου από τον Ερυθρό Σταυρό

εκατό-θερμομετρήσεις-στα-δικαστήρια-92228

Πρωτοβουλίες δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων για την ασφαλή επανεκκίνηση

Σε εκατό θερμομετρήσεις εισερχομένων στα Δικαστήρια Βόλου προχώρησαν χθες το πρωί οι εθελοντές και το προσωπικό του παραρτήματος Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αποδέχτηκε την πρόταση δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων για την εφαρμογή του εν λόγω προληπτικού μέτρου για τις τέσσερις δικασίμους μέχρι τις 15 Μαΐου, που είναι η περίοδος επανεκκίνησης των υπηρεσιών των δικαστηρίων Βόλου.

Η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, Ιωάννα Παπαδημητρίου ενημέρωσε ότι πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων. Οι δικαστικοί υπάλληλοι με έξοδα του Συλλόγου ανέλαβαν να τοποθετηθούν σταδιακά πλέξιγκλας σε 23 γραφεία, ενώ τόνισε ότι παραμένει το θέμα της φύλαξης των ακροατηρίων και της ενίσχυσης της καθαριότητας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, επισήμανε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος τάχθηκε από την πρώτη γραμμή υπέρ της ασφαλούς επανεκκίνησης των δικαστηρίων σύμφωνα με τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο δικός μας ρόλος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ρόλος βοηθητικός. Παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά την εφαρμογή των μέτρων στον χώρο των δικαστηρίων και όπου θεωρούμε ότι τίθεται θέμα ενίσχυσης επεμβαίνουμε με πρωτοβουλίες όπως αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τις 15 Μαΐου λειτουργούν μόνο κάποιες υπηρεσίες στα δικαστήρια Βόλου. Ποινικές δίκες δεν διεξάγονται. Για την εξυπηρέτησή του ο πολίτης μπορεί να απευθύνεται στα τμήματα τηλεφωνικά.

Ο Ερυθρός Σταυρός θα πραγματοποιήσει θερμομετρήσεις άλλη μία φορά την τρέχουσα εβδομάδα και δύο την ερχόμενη.

Από κοινού δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι ευχαριστούν τους υπεύθυνους του παραρτήματος για την ευγενική προσφορά τους.

Επισημαίνεται ότι οι εθελοντές πραγματοποιούν θερμομετρήσεις στις φυλακές Βόλου, στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου και σε άλλες δομές.

Τα γραφεία τους στην οδό Αναλήψεως με Γαμβέτα (1ος όροφος) λειτουργούσαν κανονικά στο διάστημα της καραντίνας και ήταν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου