ΤΟΠΙΚΑ

«Συμμαχία» για το Κέντρο ΑμεΑ από τοπικούς βουλευτές

συμμαχία-για-το-κέντρο-αμεα-από-τοπι-91551

Ο Χρ. Μπουκώρος στήριξε τροπολογία που πρότεινε ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ σε Βόλο και Κιλκίς

Πολιτική συμμαχία για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος «λουκέτου» στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Βόλο. Από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος ζήτησε να κατατεθεί εκ νέου η τροπολογία που είχε προτείνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος για τη λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε όταν τα Κέντρα ΑμεΑ εξαιρέθηκαν από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέσω της οποίας ανανεώθηκαν οι συμβάσεις προσωπικού στα ΚΗΦΗ και στα Κέντρα Στήριξης Ρομά.

Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μεϊκόπουλος, από κοινού με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς όπου λειτουργεί το δεύτερο κέντρο διημέρευσης και φροντίδας ΑμεΑ στη χώρα, είχε απορριφθεί. Ο κ. Μεϊκόπουλος πρότεινε την προσθήκη παραγράφου στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναδρομική ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού και στα ΚΕΔΗΦ αναδρομικά από 1/1/2016. Ο κ. Μπουκώρος, ζήτησε να επανέλθει προς ψήφιση η τροπολογία, υπογραμμίζοντας ότι θα την στηρίξει με την ψήφο του όπως και συνάδελφοί του της Ν.Δ., καθώς σε διαφορετική περίπτωση μία σημαντική δομή κινδυνεύει.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στο Βόλο, λειτουργεί με προσωπικό από άλλες δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρίες του δήμου Βόλου.

Οι συμβάσεις του προσωπικού του κέντρου έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και ο κίνδυνος να κλείσει η δομή μέσω της οποίας εξυπηρετούνται 30 άτομα στο δήμο Βόλου, ήταν ορατός, καθώς στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία ανανεώθηκαν οι συμβάσεις του προσωπικού σε ΚΗΦΗ και Κέντρα Στήριξης Ρομά, δεν περιλαμβανόταν το προσωπικό του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ.

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ επικεντρώνονται στις θεραπευτικές πράξεις, τη δημιουργική απασχόληση και τη συμβουλευτική με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, την εκπαίδευση και εκμάθηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, την ανάπτυξη λόγου και επικοινωνίας, την ιατρική φροντίδα – επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση αναγκών, την αποκατάσταση, βελτίωση και συντήρηση των κινητικών, τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, την ατομική συμβουλευτική από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της πληροφόρησης, ενημέρωσης και ένταξης ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου