ΤΟΠΙΚΑ

Ηρωας της καθημερινότητας για τρίτη φορά

ηρωας-της-καθημερινότητας-για-τρίτη-φ-910420

Βρήκε έξω από σούπερ μάρκετ τσαντάκι με χρήματα και το επέστρεψε στην ηλικιωμένη κάτοχό του που έκλαιγε από ευγνωμοσύνη στην αγκαλιά του- Είχε μέσα όλη της τη σύνταξη

Ηρωας της καθημερινότητας για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες έγινε ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωρίου, υπάλληλος καθαριότητας στο Βελεστίνο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο 40χρονος βρήκε τσαντάκι με χρήματα και το παρέδωσε στην ηλικιωμένη κάτοχό του, η οποία έκλαιγε από ευγνωμοσύνη στην αγκαλιά του, καθώς μέσα αυτό ήταν όλη της η σύνταξη για να περάσει τον μήνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 περίπου χθες το μεσημέρι. Ο 40χρονος έχει αυτές τις ημέρες άδεια από την εργασία του και είχε πάει σε σούπερ μάρκετ στην οδό 2ας Νοεμβρίου. Βγαίνοντας έξω από το σούπερ μάρκετ με τα ψώνια του, πήγε στο ποδηλατοστάσιο για να πάρει το ποδήλατό του. Σκύβοντας να ξεκλειδώσει την αλυσίδα, είδε σε μικρή απόσταση ένα μαύρο τσαντάκι το οποίο ήταν ανοιχτό. Το πήρε και είδε μέσα χρήματα, ταυτότητα και έγγραφα.

Σηκώθηκε πάνω και άρχισε να κοιτάει γύρω γύρω, όταν λίγο πιο δίπλα είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα να κλαίει, και κάποιους να την παρηγορούν και να κοιτούν επίμονα τριγύρω. «Πλησίασα και ρώτησα τι έγινε, γιατί αμέσως κατάλαβα. Η ηλικιωμένη είπε ότι έχασε το πορτοφόλι της. Αυτό είναι; Τη ρώτησα. Εβγαλα από μέσα την ταυτότητα, διαπίστωσα ότι ήταν ή ίδια και της έδωσα το τσαντάκι. Εβγαλε να μου δώσει 20 ευρώ για να πιω έναν καφέ. Φυσικά και τα δέχθηκα», περιγράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν μπορούσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. Επεσε στην αγκαλιά του 40χρονου, έκλαιγε και τον «φόρτωσε» ευχές για την καλή του πράξη. Είχε απελπιστεί όταν συνειδητοποίησε ότι το τσαντάκι που περιείχε όλη της τη σύνταξη δεν το είχε μαζί της.

«Ενιωσα απίστευτα όμορφα που μπόρεσα να βοηθήσω μία γυναίκα. Εχω περάσει κι εγώ δύσκολα στη ζωή μου. Και θέλω να βοηθάω τους συνανθρώπους μου. Ξέρω ότι ο Θεός βλέπει» είπε ο Χατζηγεωργίου.

Για τον ίδιο ήταν η τρίτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο που προέβη σε αντίστοιχη πράξη. Την πρώτη φορά είχε βρει ενώ ήταν σε υπηρεσία, ένα τσαντάκι που είχε ένα κινητό αξίας, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου και το παρέδωσε στην κάτοχό του.

Λίγες ημέρες αργότερα, είχε βρει ένα σακουλάκι με χρηματικό ποσό 370 ευρώ έξω από το υποκατάσταση των ΕΛ.ΤΑ. στο Βελεστίνο και έσπευσε να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του. Μία ηλικιωμένη που τριγύριζε κοιτώντας προς τα κάτω ήταν η κάτοχος των χρημάτων που της παρέδωσε ο 40χρονος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου