ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την έλλειψη υπερήχου καρδίας στο ΚΥ Βόλου

ερώτηση-μεϊκόπουλου-για-την-έλλειψη-υ-910248

Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βόλου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προχώρησε σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με το μείζον ζήτημα της έλλειψης σύγχρονου καρδιολογικού υπέρηχου στο ΚΥ και την ανάγκη άμεσης προμήθειάς του. «Εν έτη 2023 εκατοντάδες πολίτες της Μαγνησίας δεν μπορεί να στερούνται την πρόσβαση σε δωρεάν, ποιοτικές παροχές υγείας», τόνισε ο Βουλευτής.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, το ΚΥ Βόλου είναι η βασική πρωτοβάθμια υγειονομική δομή της πόλης. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο το Καρδιολογικό Τμήμα του ΚΥ παραμένει χωρίς τον αναγκαίο καρδιολογικό υπέρηχο για να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις των ασθενών.

Ο προ τεσσαρακονταετίας εξοπλισμός που υπήρχε στο ΚΥ για την πραγματοποίηση του υπερήχου καρδιάς χάλασε, και παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του ΚΥ στην αρμόδια 5η ΥΠΕ για την παραχώρηση νέου, το ΚΥ παραμένει χωρίς τον σχετικό εξοπλισμό. Η 5η ΥΠΕ έχει δεσμεύσει για την αγορά νέου υπερήχου το ποσό των 14.000 ευρώ, εν τούτοις σύμφωνα με τους καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΚΥ, ένας σύγχρονος καρδιολογικός υπέρηχος κοστίζει πάνω από 35.000 ευρώ.

«Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι πολίτες, αθλητές και νέοι υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις καρδιολογικές τους εξετάσεις από το ΚΥ και μοιραία προσφεύγουν είτε στο ήδη επιβαρημένο από περιστατικά Νοσοκομείο Βόλου, είτε σε ιδιωτικές δομές με το αντίστοιχο φυσικά κόστος εξέτασης», ανέφερε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου