ΤΟΠΙΚΑ

«Λύγισε» στο δικαστήριο 29χρονος ληστής

λύγισε-στο-δικαστήριο-29χρονος-ληστή-909974

«Εχω χάσει από την ηρωίνη 15 χρόνια από τη ζωή μου, θέλω να ζήσω», είπε στους δικαστές

Ενας 29χρονος ζούσε όλη μέρα χαμένος μέσα στην ηρωίνη, από την ηλικία των 15 ετών. Μια ληστρική κλοπή στον ΟΑΕΔ του Βόλου και μια σειρά διαρρήξεων που ακολούθησαν, με τον ίδιο να κοιμάται στο εδώλιο των δικαστηρίων του Βόλου, ήταν η αρχή του τέλους. Ζήτησε να μπει φυλακή για να αποτοξινωθεί και είναι προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2022.

Χθες η υπόθεση της κλοπής στον ΟΑΕΔ, που συνοδευόταν από τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης εις βάρος μίας καθαρίστριας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και την κατηγορία της κλοπής μιας τηλεόρασης από το σπίτι της θείας του, εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας.

Η «εικόνα» του από τον περασμένο Ιούλιο που οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί ζήτησε και ο ίδιος, αλλά και η μητέρα του τον εγκλεισμό του, ώστε να αποτοξινωθεί, ήταν διαφορετική. Είχε απόλυτη επικοινωνία και δήλωσε πως έχει ξεκινήσει πρόγραμμα, που θα συνεχίσει άμεσα μετά την αποφυλάκισή του στο ΚΕΘΕΑ.

«Εχω χάσει με την ηρωίνη 15 χρόνια από τη ζωή μου, θέλω να ζήσω. Η προφυλάκιση ήταν λύση για μένα», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Φορτισμένη η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο με την κατάθεση της αδελφής του, η οποία εξιστόρησε όσα περνούν σπίτι και όλες τις αγωνίες της μητέρας της.

Όταν μετά την ληστρική κλοπή, τον περασμένο Ιούλιο στον ΟΑΕΔ, πήγε και έκλεψε την τηλεόραση της θείας του σπάζοντας την μπαλκονόπορτα του σπιτιού της, η μητέρα του ήταν εκείνη που ζήτησε την σύλληψή του και κάλεσε την αστυνομία.

Στο σπίτι επισκέψεις κάνει τα τελευταία χρόνια μόνο η αστυνομία και ο 29χρονος ζούσε όλη μέρα χαμένος μέσα στην ηρωίνη, από την ηλικία των 15 ετών.

Κλοπές και ληστείες μέχρι να προφυλακιστεί τον Ιούλιο ήταν στην ημερήσια διάταξη και κάθε δέσμευση που δόθηκε για εισαγωγή του σε κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ δεν τηρήθηκε. «Ξέχασα να πάω», είχε πει στο δικαστήριο μετά την κλοπή στον ΟΑΕΔ εις βάρος καθαρίστριας.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να ζήσεις. Εάν δεν πας στο πρόγραμμα θα γυρίσεις στην κόλαση», του είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου χθες και του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και επτά μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου