ΤΟΠΙΚΑ

Η «κολόνα της ποίησης» επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

η-κολόνα-της-ποίησης-επέστρεψε-στο-π-90886

Φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης υποδέχθηκαν μαθητές του 2ου Δ.Σ. Βόλου και «συνομίλησαν» απαγγέλλοντας ποιήματα

Επέστρεψε στον θόλο του κτιρίου «Παπαστράτος» η «κολόνα της ποίησης», με αφορμή την Ημέρα Ποίησης, κατά την οποία το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει σειρά δράσεων, από ημερίδες με ποιητές, διαλέξεις, απαγγελίες από καταξιωμένους ποιητές και ποιήτριες, δράσεις έως και απαγγελίες στίχων από φοιτητές και φοιτήτριες στους δρόμους της πόλης του Βόλου.

Ετσι και φέτος, παρά τους ισχύοντες ακόμη περιορισμούς λόγω covid, ξαναστήθηκε η «κολόνα της ποίησης» και όλοι μαζί, φοιτήτριες, φοιτητές, μέλη Δ.Ε.Π., στελέχη της διοίκησης, διδάσκοντες και διδάσκουσες, εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, πολίτες της πόλης του Βόλου, σχολεία του Βόλου κ.ά. τίμησαν την ημέρα.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ήδη επισκέφθηκε την «κολόνα της ποίησης» και τους μαθητές υποδέχθηκαν φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και η Ομάδα Ποίησης 2022 του ΠΤΠΕ. Οι φοιτήτριες και τα παιδιά του δημοτικού «συνομίλησαν» διαβάζοντας ποιήματα και αναρτώντας τα στην «κολόνα».

Αναμένονται και άλλα σχολεία να τοποθετήσουν τα ποιήματά τους στην «κολόνα της ποίησης» καθώς και όποιος και όποια επιθυμεί από την πόλη.

Υπεύθυνη για τη δράση είναι η Τασούλα Τσιλιμένη, καθηγήτρια, πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε. και διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, με τη συμβολή συνεργατών του Εργαστηρίου, όπως το μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού Ελένη Κονταξή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου