ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός βιολογίας στο 8ο Γυμνάσιο- 8ο ΓΕΛ Βόλου

πανελλήνιος-διαγωνισμός-βιολογίας-σ-908596

Την α’ φάση του 19ου Πανελληνίου Μαθηματικού Διαγωνισμού Βιολογίας (τοπικός διαγωνισμός) θα φιλοξενήσει το 8ο Γυμνάσιο- 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της α’, β’ και γ΄τάξης των γενικών λυκείων της Μαγνησίας.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε τρεις φάσεις. Οι τέσσερις μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 34η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 περίπου χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου.

Η εξεταστέα ύλη για την πρώτη φάση του ΠΔΒ περιλαμβάνει την διδακτέα ύλη της κάθε τάξης που έχει καθοριστεί για την σχ. χρονιά 2022-23.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://pdbio.pev.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου