ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

αυτοδύναμη-κυβέρνηση-νέας-δημοκρατί-908249

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Υπουργός Εξωτερικών, παραβρέθηκε στη κοπή πίτας της ΝΟΔΕ

Στις επαναλαμβανόμενες απειλές της Τουρκίας και την αυξανόμενη επιθετική ρητορική Ερντογάν «απάντησε» ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην κομματική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ στον Βόλο, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

«Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων περίοδος όπως αυτή που διανύουμε, με 3,5 χρόνια διαρκούς κρίσης και μάλιστα κλιμακούμενης κρίσης» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας.

Οπως υπενθύμισε, οι σχέσεις με την Τουρκία διαχρονικά είναι δύσκολες με επανειλημμένες κρίσεις, που όμως «ήταν χρονικά περιορισμένες», όμως όπως είπε η μεγάλη διαφορά αυτών των 3,5 χρόνων, είναι η διάρκεια της κρίσης, καθώς κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

«Αυτά που λέγονται σήμερα να είναι χειρότερα από αυτά που λέχθηκαν χθες. Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Η τακτική αυτή επέβαλε μια διαρκή δραστηριοποίηση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον υπερχειλίζον αναθεωρητισμό. Και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι περήφανος, γιατί τα καταφέραμε καλά. Δημιουργούμε μία ελληνική επικράτεια μεγαλύτερη απ’ ό,τι την παραλάβαμε και αυτό είναι τεράστια υπερηφάνεια», πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε μια πολιτική ανοιχτών οριζόντων, και πως «δεν σταθήκαμε στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια όπως παλαιότερα. Αναφέρθηκε στις συμφωνίες που η Ελλάδα υπέγραψε με την Ιταλία και την Αίγυπτο, αλλά και τις αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ακόμη, υπενθύμισε την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον Αραβικό Κόλπο.

«Όλα αυτά, για να δημιουργήσουμε αυτό το πλαίσιο που θα επιτρέψει στη χώρα να είναι ασφαλής, σταθερή, να μπορέσει να επιτρέψει στους πολίτες σας, σε εσάς, να δημιουργήσουν και τελικά να ζήσουν ευτυχισμένοι με ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους». Επεσήμανε δε, πως πλέον έρχεται η ώρα, ο ελληνικός λαός να μετρήσει και να επιλέξει και κάλεσε τους πολίτες και την κομματική βάση της ΝΔ να συσπειρωθεί ενόψει εκλογών, προβλέποντας ότι το κυβερνών κόμμα μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

«Καμία εκλογική διαδικασία δεν είναι εύκολη και δεδομένη Έχουμε την υποχρέωση, με ταπεινοφροσύνη να πάμε στον εντολέα μας, το αφεντικό μας δηλαδή που είναι ο ελληνικός λαός, να του εξηγήσουμε τι κάναμε και επίσης να του προτείνουμε τι σκεφτόμαστε να κάνουμε από εδώ και πέρα.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε και θα διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την εκλογική μας απήχηση, συγκριτικά με ότι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Τέλος, επισήμανε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που πραγματικά νοιάζεται τους πολίτες , λέγοντας «ότι δεν αφήνουμε καμία αριστερά να θεωρεί πως έχει το μονοπώλιο της καρδιάς».

Της ομιλίας του κ. Δένδια προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί των βουλευτών της ΝΔ Μαγνησίας, του προέδρου της νομαρχιακής οργάνωσης κ.α.., ενώ ακολούθησε η κοπή της πίτας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου