ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος επί της πρότασης δυσπιστίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών

ο-αλ-μεϊκόπουλος-επί-της-πρότασης-δυσπ-907891

Ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποκλοπών εξέδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Εδώ και μήνες παρακολουθούμε ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που έχει ως συνέπεια το διεθνή διασυρμό της χώρας με παρακολουθήσεις ηγετικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, υπουργών, δημοσιογράφων, αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Ακούσαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πάρει αποστάσεις από το καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο των υποκλοπών. Από σκοτεινά κέντρα εξουσίας που δήθεν τον επιβουλεύονται μέχρι το ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, παρότι ο ίδιος είχε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του έχοντας διορίζει, μάλιστα, νέο διοικητή έναν άνθρωπο που δε διέθετε καν τα τυπικά προσόντα και την απαιτούμενη εμπειρία.

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν, παρότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί στις σκιές και με μεθοδεύσεις να δραπετεύσει είτε κρυπτόμενος είτε λήγοντας τις συνεδριάσεις και βάζοντάς το στα πόδια, με τελευταία τη fast track συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Η κοινωνία, όμως, γνωρίζει καλά ποιος οργάνωσε τις υποκλοπές, όπως και η εξεταστική επιτροπή PEGA που παρέπεμψε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συστήνοντας να φύγει άμεσα η ΕΥΠ από τα χέρια Μητσοτάκη.

Με τις επιλογές του Πρωθυπουργού στο θέμα των παρακολουθήσεων, είμαστε σίγουροι ότι είμαστε ακόμα πολίτες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου με θεσμικές λειτουργίες και προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών; Τελικά τι είναι χειρότερο;

Να εκβιάζεις ή να εκβιάζεσαι;

Να υποκλέπτεις συνομιλίες ή να μαθαίνεις ότι παρακολουθείσαι και να σιωπάς;

Να παρακολουθείς για λόγους «εθνικής ασφάλειας» ή να παρακολουθείς την ηγεσία των ΕΔ που ο ρόλος τους είναι η διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας;

Θα είμασταν όλοι πιο κερδισμένοι, αν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναζητούσε την αλήθεια και υπερασπιζόταν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια της πολιτικής ζωής με το ίδιο πάθος και το ίδιο σθένος που ο κ. Χατζηδάκης υπερασπίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις, η κ. Κεραμέως τα κολλέγια, ο κ. Γεωργιάδης το καλάθι του νοικοκυριού.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της Βουλής και να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία των θεσμών. Έχουμε ύψιστη υποχρέωση να σεβαστούμε και να εφαρμόσουμε τους νόμους, να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα της χώρας. Και βέβαια να προστατεύσουμε το μείζον πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης: ότι ο προοδευτικός και ο συντηρητικός κόσμος είναι πολιτικοί αντίπαλοι, όχι εχθροί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου