ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών και επιλεκτική εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη

χρ-μπουκώρος-επιχείρηση-χειραγώγηση-907408

Αυτά καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης και δημιουργίας τοξικού κλίματος με μοναδικό σκοπό τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επεσήμανε τα εξής: «Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναδειχθεί το θέμα των επισυνδέσεων σε κυρίαρχο της πολιτικής ζωής, το σενάριο είναι αδύναμο», τονίζοντας ότι: «ένα πράγμα που απαγορεύεται αυστηρά και από τον προηγούμενο και από τον τελευταίο νόμο είναι η δημοσιοποίηση των στοιχείων ατόμων που τέθηκαν σε παρακολούθηση μέσω των επισυνδέσεων. Η αντιπολίτευση δημοσιοποιεί απόρρητες εκθέσεις συστηματικά. Το έκανε και ο ίδιος ο αρχηγός της από το βήμα της Βουλής σήμερα! Κατά τα λοιπά, υποκριτικά επιχειρούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ενδιαφέρονται για τη λειτουργία των θεσμών και τη νομιμότητα!», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχολιάζοντας ότι: «τις τελευταίες ημέρες είναι σχεδόν τηλεστάρ», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «στέλνει επιστολές στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και φάκελο με περαιτέρω στοιχεία στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Νωρίτερα ζήτησε, φροντίζοντας να δημοσιοποιήσει τις απορίες του, επεξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για τον τρόπο εφαρμογής ενός νόμου που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Βεβαίως, ω του θαύματος, πριν λάβει τα στοιχεία ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την επικεφαλής της ΑΔΑΕ, είχε κλείσει το ραντεβού με την με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν γίνει και οι σχετικές προαναγγελίες. Όλο αυτό το σενάριο, όλος αυτός ο ορυμαγδός γεγονότων εμπλοκής της ΑΔΑΕ στο δημόσιο πολιτικό λόγο και στα δημοσιεύματα προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Αποτελεί πραγματικά μία τέτοια τακτική τεκμήριο αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας ή είναι η απόδειξη προσήλωσης του επικεφαλής της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής προς μία κατεύθυνση;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι: «η δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση είναι η μόνη αρμόδια να φέρει την αλήθεια στην επιφάνεια. Κατά τα λοιπά, ο ελληνικός λαός, σε λίγο καιρό, θα μας κρίνει όλους και θα μας κρίνει για το πώς κινούμαστε θεσμικά και για το πόσο σεβόμαστε τους θεσμούς αυτής της χώρας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου