ΤΟΠΙΚΑ

«Ασπρισαν» τα Χάνια Πηλίου – Μηχανήματα επιχειρούν από χθες

ασπρισαν-τα-χάνια-πηλίου-μηχανήμα-907186

Αλλαγή καιρικού σκηνικού από χθες στη Μαγνησία με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση μέσα στον Βόλο και τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά του Πηλίου.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στις Αγριόλευκες και άμεσα βγήκαν στους δρόμους τρία μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου. Τα μηχανήματα δούλευαν ολονυκτίς για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, χωρίς να αναφερθούν προβλήματα. Προβλήματα δεν υπήρξαν ούτε στην περιοχή της Ζαγοράς, όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, με το ύψος του υετού να αγγίζει σε λιγότερο από ένα 24ωρο τα 40 χιλιοστά. Μία μικρή κατολίσθηση που σημειώθηκε στην είσοδο της Ζαγοράς, αντιμετωπίστηκε άμεσα από συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Ο καιρός αναμένεται να «αγριέψει» από σήμερα, οπότε και χιόνια θα κατηφορίσουν έως την Πορταριά. Συγκεκριμένα, στα Χάνια προβλέπεται χιονόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η οποία αναμένεται να εξασθενήσει την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους -5ο έως τους -3ο C.

Βροχές κατά το πρώτο μισό της ημέρας και από το βράδυ χιονοπτώσεις αναμένονται και στη Ζαγορά, όπου το θερμόμετρο θα δείχνει από 0ο έως 6ο C. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο αραιές και το Σάββατο αναμένεται νέα ένταση των φαινομένων και περαιτέρω πτώση του υδραργύρου που θα κυμανθεί μεταξύ 0ο και 2ο C.

Στη Μακρινίτσα και Πορταριά προβλέπεται χιόνι και χιονόνερο και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 4ο C. Ασθενής χιονόπτωση αναμένεται την Παρασκευή και πιο έντονη το Σάββατο με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από -1ο έως 1ο C.

Τέλος, στα νησιά των Βορείων Σποράδων αναμένονται βροχοπτώσεις.

Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμοι, δηλώνουν έτοιμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα.

Καθαρισμός φρεατίων στον Βόλο

Μέσα στον Βόλο αναμένονται ισχυρές βροχές σήμερα, από το μεσημέρι και μετά. Σύμφωνα με τοπικό δελτίο καιρού, το ύψος της βροχόπτωσης αναμένεται να φθάσει τα 40 χιλιοστά.

Ηδη από χθες οδοκαθαριστές της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου φροντίζουν για τον καθαρισμό ρείθρων και φρεατίων, ενώ σήμερα θα βρίσκονται επί ποδός 10 συνεργεία της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας και από το μεσημέρι και μετά επιπλέον δύο συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Τα καιρικά φαινόμενα όμως αναμένεται να εξασθενήσουν από την Παρασκευή. Ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή και αναμένεται να φθάσει έως τους 5ο C με την αίσθηση του ψύχους να είναι ακόμη χαμηλότερη, στον 1ο C.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου