ΤΟΠΙΚΑ

Ανδρες οι πιο ευάλωτοι σε καρδιακές παθήσεις

ανδρες-οι-πιο-ευάλωτοι-σε-καρδιακές-πα-907102

Οι καρδιακές παθήσεις (εμφράγματα κ.λ.π.) είναι γένους αρσενικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αναφορικά με τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου οι άνδρες εμφανίζονται αρκετά «πιο ευάλωτοι» σε σχέση με τις γυναίκες σε συντριπτικά ποσοστά.

Από τα τηρούμενα και παρατιθέμενα στοιχεία, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία 348 στεφανιογραφίες και 104 αγγειοπλαστικές στο πρώτο αυτό εξάμηνο λειτουργίας του Εργαστηρίου που άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Ιούλιο.

Από το σύνολο των 348 στεφανιογραφιών, οι 280 διενεργήθηκαν σε άνδρες (ποσοστό 80,46 %) και οι 68 σε γυναίκες(ποσοστό 19,54 %).

Από το σύνολο των 104 αγγειοπλαστικών, οι 92 διενεργήθηκαν σε άνδρες (ποσοστό 88,46 %) και οι 12 σε γυναίκες(ποσοστό 11,54 %).

Το παραγόμενο έργο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αποδεικνύεται σημαντικότατο και υποδηλώνει στροφή στην ποιότητα, επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο διοικητής Ιωάννης Ντόκος.

Παράλληλα όμως επιτυγχάνεται εξάλειψη των διακομιδών ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που ήταν τα πλησιέστερα για όσους αντιμετώπιζαν έκτακτο καρδιολογικό πρόβλημα και έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να υποβληθούν σε στεφανιογραφία ή αγγειοπλαστική, με ό,τι συνεπάγεται, όπως αποφυγή ταλαιπωρίας και οικονομικού κόστους και επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Όλο το προσωπικό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό) είναι άξιο συγχαρητηρίων, διότι πράγματι «σώζουν ζωές». Το ίδιο ισχύει και για όλοτο Καρδιολογικό Τμήμα ,συλλήβδην, στο οποίο υπάγεται η «Μονάδα Αιμοδυναμικής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου