ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδος Ελενας Αντωνοπούλου στον Δήμο Βόλου

κάθοδος-ελενας-αντωνοπούλου-στον-δήμ-90687

Δόθηκαν και επίσημα τα «χέρια» με τον Αχιλλέα Μπέο – Την κούρσα των εκλογών άνοιξε χθες η παράταξη της πλειοψηφίας

Την «κούρσα» των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Βόλου, οδηγεί από χθες ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελενας Αντωνοπούλου στο ψηφοδέλτιο του οποίου ηγείται, «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική».

Μπορεί ο δρόμος μέχρι τις κάλπες να απέχει ενάμιση χρόνο, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές προγραμματίζονται για τις 13 και 20 Οκτωβρίου 2023, με τη θητεία να εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2029, στον Δήμο Βόλου όμως, φαίνεται, ότι οι «ζυμώσεις» έχουν ήδη ξεκινήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, δόθηκε ουσιαστικά και το σήμα για την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο είχε στο δημαρχείο η κ. Έλενα Αντωνοπούλου, διεθνολόγος, γνωστή για την επί σειρά ετών αξιόλογη και πλούσια πολιτική και κοινωνική της δράση. Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» τής οποίας ηγείται ο δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023».

Είχαν προηγηθεί επαφές μεταξύ του κ. Μπέου και της κ. Αντωνοπούλου, την οποία ο δήμαρχος Βόλου υπολήπτεται βαθιά και κρίθηκε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για να ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία τους, ενόψει των επόμενων εκλογών.

Προ μηνών, ο κ. Μπέος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος και έκτοτε οι «ζυμώσεις» δεν έχουν σταματήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος είναι σε επαφή και με άλλα πολιτικά στελέχη του τόπου, τα οποία έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει να συμμετέχουν ενεργά στο ψηφοδέλτιο της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος φέρεται ότι θα κρατήσει τον πυρήνα του ψηφοδελτίου του για τη νέα εκλογική μάχη, ποντάροντας στους συνεργάτες του με τους οποίους έδωσε εξ αρχής τον αγώνα, ωστόσο θα εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης και με νέα «ηχηρά» ονόματα, όπως έγινε κατά τις προηγούμενες εκλογές με την περίπτωση του γνωστού επιχειρηματία Κώστα Λούλη.

Η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κόβει το νήμα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, την ίδια ώρα, που στα υπόλοιπα «στρατόπεδα» το τοπίο είναι προς το παρόν θολό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου